20. septembar 2012.20. sep 2012.
OBUKA ŠABAČKIH ĐAKA ZA RAD U AUTO INDUSTRIJI

ZADOVOLjNI INVESTITORI

Prema Ugovoru o posluzi između preduzeća SBE Srbija, dela kompanije „Veskovini“, i Tehničke škole u Šapcu, mašina za obuku učenika postavljena je prošlog utorka u školsku halu. Montiranju i pripremama mašine za rad prisustvovao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
- U okviru ulaganja italijanske kompanije „Veskovini“ u Šabac, investitor je pokazao interesovanje za saradnju sa školama koje obrazuju učenike čiji profil odgovara potrebama fabrike. Grad je sa pet miliona dinara finansirao izgradnju hale u koju je smeštena mašina, vlasništvo preduzeća SBE Srbija, namenjena obuci učenika Tehničke škole i budućih radnika preduzeća SBE Srbija. Radi unapređenja praktične nastave i usvajanja primera dobre prakse zastupljene u Italiji, sa rukovodstvom Tehničke škole u Udinama, sedištu kompanije „Veskovini“, dogovorena je poseta šabačkih učenika Italiji kako bi pohađali praktičnu nastavu i na najbolji način upoznali proces proizvodnje u razvijenim kompanijama, rekao je gradonačelnik Šapca.
Prema rečima Čedomira Smiljanića, direktora Tehničke škole, obuka je uglavnom namenjena učenicima smera operater mašinske obrade, a praksa u Italiji donela bi dragoceno iskustvo.
Novela Burini, zadužena za kadrovske poslove u kompaniji „Veskovini grup“, izrazila je zahvalnost lokalnoj samoupravi, nadležnom ministarstvu i školi na saradnji i poštovanju dogovora.
- Zadovoljni smo halom u kojoj je mašina smeštena i nadamo se da ćemo do kraja godine početi obuku đaka kako bi kasnije imali priliku da dobiju posao u preduzeću SBE Srbija. Takođe smo zadovoljni šabačkim radnicima koji su već nekoliko meseci na obuci u Italiji, kvalitetom njihovog rada i stepenom zainteresovanosti za posao, istakla je Novela Burini.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa