27. septembar 2012.27. sep 2012.
ŠABAČKO POZORIŠTE

ZA POČETAK DVE PREMIJERE

Revijom pozorišnih predstava „Teatar na pravom putu“ koja počinje 1. oktobra otvoriće se nova sezona u Šabačkom pozorištu. Zoran Karajić, upravnik Šabačkog pozorišta, prošlog petka, 21. septembra, na konferenciji za novinare, istakao je da i pored nedostatka finansijskih sredstava Šapčani mogu očekivati kvalitetnu sezonu kada su premijere u pitanju.
- Na početku smo jedne sezone koja će biti teška u svakom pogledu. I u pogledu finansija, tj. mogućnosti da se rade visokokvalitetne predstave jer one koštaju, ali i publike koje je sve manje. Mislim da razlog tome nije kvalitet predstava nego da su druge stvari u pitanju. Borba za publiku biće u stvari naš osnovni motiv u ovoj sezoni. Cene karata su nepromenjene ““ 400 dinara. Postoje i dalje razni oblici jeftinijeg kupovanja karata. Ko želi da ide u pozorište može da ga košta od 200 do 250 dinara. Ima raznih sistema ““ prijatelji pozorišta gde je 50 odsto popusta, penzioneri, škole, organizovana dovođenja, vezana kupovina karata (dve, tri, pet) ““ rekao je Zoran Karajić.
Šabačka publika navikla je da već na početku sezone odgleda premijere što ni ove godine neće biti izuzetak. Ejkbornove „Strepnje...“ u režiji Primoža Beblera otvoriće tradiconalnu Reviju pozorišnih predstava, dok će je zatvoriti „Otmica i Vaznesenje Julijane K.“ Željka Hubača.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa