27. septembar 2012.27. sep 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI:

RAD DIREKCIJE ZA POLjOPRIVREDU URAĐENO 17 BUNARA

Direkcija za poljoprivredu opštine Vladimirci, obiman posao kopanja bunara uveliko čini realizovanim poslom. Bilo bi i više, ali poljoprivredni proizvođači nemaju dovoljno novca za svoje učešće, pošto lokalna samouprava daje 20 evra po iskopanom metru do 125 metara dubine.
U selu Belotić u desetočlanom domaćinstvu Ranković, zatekli smo glavu porodice Živka, sinove Zorana i Jovana, snahe Vesnu i Gordanu i unučad Mirjanu, Mladena, Natašu, Jovanu i Nevenu koji su imali silne probleme u bezvodnom kraju opštine Vladimirci.
- Morali smo u sušnom periodu dovoziti i po 3.000 litara vode ali najveći problem je bila lična higijena. Zahvaljujući opštini Vladimirci i Direkciji za poljoprivredu iskopali smo bunar dubine 150 metara i, tako rešili pitanje vodosnabdevanja, kaže sin Zoran koji nam je pokazivao veliko stado od samo 20 grla goveda i ostalo propratnog u seoskim domaćinstvima.
Ovo ugledno domaćinstvo ima 20 hektara zemlje, od toga devet je bilo pod kukuruzom, dva pod pšenicom ostalo pod travama. Suša je uzela danak, ali se nadaju da će izdržati dolazeću zimu, bez smanjivanja stočnog fonda i ostalih propratnih problema.
Direkcija za poljoprivredu ističe da se radi, ali da će i nadalje usled interesovanja posao biti i uvećan.
- Mi smo pomagali u okviru obećanja i nadalje će tako biti. Pojedinci nisu imali dovoljno novca, da uz naša sredstva posao završe pa je urađeno 17 bunara, ali i ostali će biti privedeni kraju i radiće se i novi a, to podrazumeva uvećanja sredstava namenjenih Direkciji za ove potrebe, ističe Dragan Zarić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa