27. septembar 2012.27. sep 2012.
ŠKOLA PRIMENjENIH UMETNOSTI

STOPAMA PREDAKA

Od 8. do 19. septembra devetoro prvonagrađenih učenika na likovnom konkursu „Mi smo njihovi potomci“ dečjeg časopisa “Svetosavsko zvonce“ Izdavačkog fonda Srpske pravoslavne crkve sa svojim profesorima mentorima Natašom Jovanović i Mihailom Simovićem boravilo je u dečjem crkvenom kampu u Kasiopi na Krfu
Sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja put Krfa osmog septembra krenuli su Đurđija Avramović, Borisav Đukić, Slavica Grujić, Dušan Mišić, Nemanja Tarabić, Vladimir Vazmić, Anita Pilić, Viktor Šumaher i Filip Rajković. Po ko zna koji put kvalitet, trud i zalaganje učenika Škole primenjenih umetnosti nagrađen je. Zahvaljujući saradnji Srpske patrijaršije i mitropolita krfskog Nektarija organizovana je akcija „Stopama naših predaka“.
-Velika je sreća kada kao učenik dobijete priliku da upoznate kulturu, istoriju i lepotu ostrva kao što je Krf. Kada je časopis „Svetosavsko zvonce“ raspisao konkurs, zajedno sa svojom profesorkom Majom Suhenkom, odlučio sam da pošaljem rad - portret Svetog Save u duborezu. Možete zamisliti kakav je osećaj primiti vest da ste zajedno sa svojih osam drugova iz škole, u konkurenciji od preko 4.000 radova, dobili prvu nagradu - putovanje na Krf. O utiscima nije lako govoriti. Svi su pozitivni. Dovoljno je upoznati samo nove ljude, vršnjake, nova mesta i saznati nešto više o vremenu koje je iza nas, pa da vas sve to obogati. Između toliko znamenitosti teško je izdvojiti bilo koju. Možda jedinstveni primer u svetskoj istoriji da jedan vladar sa svojim narodom i vojskom, sa svojom državom, izađe iz države, pritom ne prizna kapitulaciju, da bi se kasnije vratio i oslobodio - kaže Filip Rajković, učenik četvrtog razreda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa