27. septembar 2012.27. sep 2012.
CRVENI KRST ŠABAC AKTIVAN I TOKOM LETA

JEDNOM VOLONTER - UVEK VOLONTER

Na konkurs Ministarstva omladine i sporta za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih, javili su se i mladi Crvenog krsta Šabac sa svojim projektom „Jednom volonter-uvek volonter“
Napominjući da je projekat izabran kao jedan od najkvalitetnijih, stručna saradnica Crvenog krsta Šabac Snežana Petrović objašnjava da taj rad na najbolji mogući način opisuje trenutno stanje u društvu, u vezi sa svešću mladih o sve ranijem snižavanju granice za stupanje u seksualne odnose i povećanju rizika za inficiranje polno prenosivim infekcijama, i trgovinom ljudima kao ozbiljnim problemom današnjice, gde su mladi najčešće žrtve.
- Krajem avgusta u prostorijama Crvenog krsta Šabac realizovani su seminari za 22 volontera CK Šabac na pomenute teme i njihovo osposobljavanje za praćenje rada obučenih učenika osnovnih i srednjih škola.U periodu od 10. 9. do 13. 9. 2012. godine u prostorijama Crvenog krsta Šabac održani su seminari na teme: Borba protiv HIV/SIDA i Borba protiv trgovine ljudima. Učesnici seminara bili su učenici osnovnih i srednjih škola sa područja grada. Predavanja na pomenute teme držali su volonteri Crvenog krsta Šabac Miloš Paležević i Kata Mihailović, koji poseduju zvanja nacionalnih trenera. Polaznici su pokazali izuzetno interesovanje za ove oblasti, smatrajući da ova vrsta edukacije može dosta da doprinese buđenju svesti kod svojih vršnjaka, razumevanju problematike i načinima prevencije kada su ovakvi problemi prisutni u društvu. Očekujemo da učesnici seminara, koji su stekli određena znanja i veštine nastave da samostalno realizuju predviđeni broj radionica u svojim školama, kaže Snežana Petrović.
Pored toga, od 21. do 23. septembra održana je 11. redovna godišnja Skupština Omladine Crvenog krsta Šabac na kojoj su bili prisutni gosti iz 14 gradova zemlje i inostranstva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa