27. septembar 2012.27. sep 2012.
DOK POJEDINE OPOZICIONE STRANKE OSPORAVAJU KONSTITUISANjE SKUPŠTINE, PREDSTAVNICI VLASTI PORUČUJU:

PARLAMENTARNA VEĆINA JE LEGALNA I LEGITIMNA

Gradski odbor Nove Srbije osporava konstituisanje lokalnog parlamenta u Šapcu zbog kršenja demokratskih procedura koje su se dogodile na prvoj sednici skupštine nakon majskih izbora, istaknuto je na konferenciji za novinare ove stranke. U slučaju da se proces konstituisanja ne završi na sednici koja je zakazana za četvrtak, predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Božidar Katić naglasio je da će predstavnici opozicije uputiti zahtev Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu za uvođenje vanrednih mera na osnovu koji bi se održali novi lokalni izbori u Šapcu.
- Sadašnja vlast ne obazire se na pozitivne zakonske norme i demokratske propise, te će joj se takvo bahato ponašanje ubrzo vratiti. Insistiraćemo na striktnom sprovođenju Zakona o lokalnoj samoupravi kako bi se Šabac konačno doveo u red, odnosno kako ne bi predstavljao jedino totalitarno mesto u demokratskoj državi, naveo je Katić.
Funkcioneri lokalne samouprave, sa druge strane, ističu da je Skupština grada Šapca konstituisana na zakonom predviđen način, te da se još od prve sednice svi poslovi odvijaju uobičajeno, u zakonskim okvirima. Predsednik Skupštine grada Šapca prim. dr Slobodan Mirković navodi da nikakvih smetnji u radu lokalnog parlamenta nema.
- Skupština grada Šapca konstituisana je još na prvom zasedanju posle majskih izbore i sve poslove obavlja redovno. Za današnju sednicu svi poslanici su na vreme dobili skupštinski materijal, tako da problema u radu neće biti. U lokalnom parlamentu, kako je više puta potvrđeno, postoji stabilna parlamentarna većina, te je na osnovu svih pravnih normi i koalicionih sporazuma jasno da je većina u Skupštini grada Šapca i legalna i legitimna, kaže predsednik Skupštine grada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa