27. septembar 2012.27. sep 2012.
ZA ODGOVORNIJU OMLADINSKU POLITIKU

OSNOVAN SAVET ZA MLADE GRADA ŠAPCA

Na poslednjoj sednici Gradskog veća Šapca doneta je odluka o formiranju Saveta za mlade, tela koje će se baviti omladinskom politikom i unapređenjem položaja mladih u gradu. Na taj način, kažu nadležni, institucionalizuje se briga o mladima i stvaraju uslovi za kvalitetniji život ugrožene društvene kategorije
Uključivanje mladih u procese odlučivanja o pitanjima omladinske politike i popravljanje njihovog položaja u društvu osnovni su ciljevi rada novouspostavljenog Saveta za mlade, na čijem čelu će se nalaziti diplomirani istoričar iz Šapca Dejan Živanović.
- Smatram da će rad Saveta za mlade doprineti sistematskom rešavanju problema mladih, jer ćemo se truditi da najbolje elemente strategije za mlade implementiramo u rad ovog tela. Prvi zadatak Saveta za mlade biće izrada Lokalnog akcionog plana za mlade, u kom se definiše lokalna omladinska politika. Članovi saveta baviće se aktuelnim pitanjima i problemima omladine i trudiće se da animiraju mlade ljude da pokažu veći stepen društvene angažovanosti. Posebnu pažnju posvetićemo školovanju mladih, kako kroz oblike formalnog, tako i neformalnog obrazovanja, u čemu računamo na podršku grada kroz nastavak programa nagrađivanja najboljih učenika i studenata iz Šapca. Pokušaćemo da, u okviru nadležnosti lokalne samouprave, utičemo i na najveći problem sa kojim se mladi danas suočavaju, a to je pitanje nezaposlenosti. Saveta za mlade biće otvoren za sve pojedince koji idejama i sugestijama mogu da unaprede kvalitet života omladine na području Šapca, istakao je Živanović.
Osnivanje Saveta za mlade predstavlja nastavak odgovorne omladinske politike, kaže za naš list pomoćnik gradonačelnika Dušan Kostadinović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa