27. septembar 2012.27. sep 2012.
NA PRAGU NOVE GREJNE SEZONE

ZA SAD BEZ POSKUPLjENjA

Šabačka Toplana spremna za početak nove grejne sezone. Do kraja godine nema planiranog poskupljenja. Ukupan dug Šapčana prema ovom preduzeću oko 140 miliona dinara. Da bi sistem ubuduće uspešno funkcionisao, nadležni apeluju na sugrađane da revnosnije izmiruju svoje račune za utrošenu toplotnu energiju
Kako navodi direktor JKP „Toplane“ Milan Stošić, korisnici njihovih usluga pred početak grejne sezone nemaju razloga za brigu. Sistem za proizvodnju toplotne energije spremno čeka 15. oktobar, a za razliku od drugih gradova u Srbiji, u Šapcu, za sada nema ni najavljenih poskupljenja.
-U toku su manje intervencije na nekim kotlarnicama, ali nemamo razloga da ne verujemo da će do zvaničnog početka sezone sve biti u potpunosti završeno. Važeće cene grejanja su od novembra prošle godine. Po tom cenovniku, građani izdvajaju 27, 11 dinara po kvadratu za fiksni i 3,9 dinara po kilovat času za varijabilni deo računa. Iako, je stvoren uslov za povećanje stabilnog dela uplate koji je vezan za nivo projektovane inflacije, poskupljenja za sada neće biti. Odnosno, sačekaćemo i povećanje cene energenata, koja ne bi trebala da se menja do početka sledeće godine ““ istakao je Milan Stošić.
Na gradsku Toplanu je priključeno 7.700 domaćinstava i 570 poslovnih objekata. Oko 2.120 je korisnika gasa. Njihova ukupna dugovanja, trenutno iznose oko 140 miliona dinara. Iako je u toku letnjih meseci pojačana dinamika izmirenja računa, iz Toplane apeluju na sugrađane da revnosnije izmiruju dugovanja, jer samo redovna uplata omogućava nesmetano funkcionisanje sistem u zimskom periodu.
- Primetno je da građani koji poseduju kuće redovnije izmiruju svoje obaveze od onih koji žive u zgradama kolektivnog stanovanja. Razlog je jednostavan, njih je lakše isključiti sa sistema. Radi efikasnije naplate, angažovali smo i izvršitelja. To se u praksi pokazalo kao efikasna mera. Međutim i dalje postoje dužnici, kojima je u više navrata slana opomena, tako da bih ovom prilikom želeo da zamolim naše sugrađane da redovno izmiruju svoje dugove, jer samo to omogućava naše efikasno poslovanje ““ kaže Stošić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa