4. oktobar 2012.4. okt 2012.
RUKOMET: „MERKUR OSIGURANjE“ SUPER LIGA, 2. I 3. KOLO

SAVLADANI ZVEZDA I KARNEKS

RK „Crvena zvezda“ - RK „Metaloplastika“ 25:31 (11:18),
RK „Metaloplastika“ - RK „Vrbas Karneks“ 30:23 (13:12)
Šabačka „Metaloplastika“ u proteklih osam dana ostvarila je superiorno dve superligaške pobede. Najpre je prošle srede, u sportskoj dvorani „Šumice“ u Beogradu, savladana „Crvena zvezda“, a onda je pred „plavo - belima“, prošle subote, poklekao i klub „Vrbas Karneks“.
Od prvog trenutka utakmice u Beogradu Šapčani su pokazali ko je favorit na terenu, i već u petom minutu imali prednost od 4:0. Usledio je period konsolidacije u igri domaćina, pa je razlika smanjena na 6:5 za Šapčane. Već u 16. minutu bilo je 10:5, a posle prvih trideset minuta i prilično velikih 18:11 za „Metaloplastiku“. Jakim tempom nastavljeno je i u prvim minutima drugog poluvremena, pa je u 33. minutu rezultat bio 20:11! „Crveno - beli“ pokušali su gosta da zaustave odbranom „3 - 3“, i donekle uspeli u tome. Do 40. minuta domaćin je napravio seriju 5:0, za rezultat 20:16. Odlični Arsić na golu Šapčana, „ubitačni“ devetostruki strelac Medurić, ali i blagovremeni tajm - auti stratega igre Slavka Novakovića, doprineli su da u ovoj utakmici ne dođe do krajnjeg rezultatskog iznenađenja. „Plavo - beli“ su završnicu odigrali bez reprezentativca Filipa Marjanovića koji je iskrenuo zglob.
Tri dana kasnije, u subotu, Šapčani su na svom terenu, u sportskoj sali Šabačke gimnazije, dočekali ekipu „Vrbas Karneks“. Po onome što se videlo na početku utakmice, čini se da su domaći igrači, poneti pobedom u Beogradu, ušli u susret malo ležernije nego što je trebalo, pa se tokom celog prvog poluvremana rezultat vagao, i prednost prelazila sa jedne na drugu ekipu. Ovaj deo igre bio je specifičan i po velikom broju grešaka u kontranapadima i promašaja iz čistih „zicera“. Jedan detalj uspeo je da nasmeje preko 500 prisutnih navijača na tribinama. Prilikom starta Karanovića nad protivničkim igračem, sudija je žestoko poželeo da mu „svirne“ isključenje na dva minuta, toliko je silno dunuo u pištaljku da je odletela nekoliko metara od njega, a on je zatim lovio i rukama i nogama po parketu.
U nastavku utakmice sve je leglo na svoje mesto. U 37. minutu, posle gola Marjanovića, po prvi put rezultat je bio na“ plus četiri“ za „Metaloplastiku, 17:13. U narednom minutu već je 18:13, a u 41. minutu susreta, jednim od čak deset golova fantastičnog repretentativca Miloša Dragaša, bilo je 21:15. Greške domaćih rukometaša svedene su na minimum, ozbiljnost je dovedena na visok nivo, i svaka greška gostiju kažnjavana je novim pogotkom. Dovoljno za ubedljivih 30:23 na kraju utakmice.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa