4. oktobar 2012.4. okt 2012.
ODRŽAN ČETVRTI FESTIVAL ZIMNICE U KOCELjEVI

TEGLA, TEGLA, TEGLICA - PUN ŠPAJZ ZIMNICA

Ovogodišnji sajam zimnice okupio je proteklog vikenda rekordan broj izlagača. Uprkos ekonomskoj krizi proizvođači kažu da su zadovoljni ostvarenim prometom i ugovorenim poslovima. Cene proizvoda na prošlogodišnjem nivou. Među gostima u Koceljevi bili su ambasadori Norveške i Japana
Proteklog vikenda u Koceljevi je održan četvrti Festival zimnice koji je okupio 128 izlagača prerađevina od voća i povrća iz svih krajeva naše zemlje, što je za 25 odsto više nego prethodne godine. Prema nezvaničnim procenama u petak i subotu sedište ove opštine posetilo je oko pet hiljada posetilaca.
Prvog dana među gostima bila je i delegacija norveške opštine Erland kao i ambasador ove zemlje u Srbiji Nj.e. Nils Ragnar Kamsvag koji je podigao zastavu Festivala. On je izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog dolaska u tamnavski kraj i pohvalio razvoj prijateljskih odnosa između Erlanda i Koceljeve.
- Uvek je lepo videti ovoliko varijacija hrane i ono što vi činite. Nadamo se da će iz saradnje Erlanda i Koceljeve proisteći i razmena iskustava i da ćemo jedni od drugih uzeti ono što je dobro. Vaša izložba zimnice veoma je inspirativna i za sve Norvežane koji bi mogli na sličan način da spremaju hranu - izjavio je ambasador Norveške koji je poželeo domaćinu da se ovaj festival i dalje razvija.
U ime gostiju iz Erlanda prisutnima se obratio potpredsednik ove opštine Knut Ring koji je istakao da se veoma raduje ponovnom dolasku u Srbiju i Koceljevu.
- Bili smo sa vama i prošle godine. Impresionira nas ono što vi možete da uradite za kratko vreme. Danas smo se prvi put smestili u hotelu u Koceljevi. To je veoma lep, fantastičan hotel i treba da budete ponosni na njega. Mi treće godine učestvujemo na vašem festivalu i zaista smo impresionirani njegovim rastom i svime što nam pokazujete - rekao je Ring.
Organizatori kažu da je posećenost sajma i broj izlagača, kao i učesnika u takmičenju pripremanja lovačkog gulaša prevazišao njihova očekivanja. Predsednik opštine Veroljub Matić ocenio je da ova manifestacija u velikoj meri doprinosi promociji koceljevačke opštine i postaje njen brend.
Svake godine je sve bolja i sve posećenija i bez velikog medijskog eksponiranja- smatra predsednik opštine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa