4. oktobar 2012.4. okt 2012.

DOSTOJNI NASLEDNICI

Programom „Šabac na mapi Beograda“ u subotu, 29. septembra, u Narodnoj biblioteci Srbije , Biblioteka šabačka predstavila se široj beogradskoj publici. Manifestaciji prisustvovali Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika, i Ana Marinković, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti
Besedom pesnika Tomislava Marinkovića uz muzičke kolaže ansambla KUD „Abrašević“ svečano je otvorena izložba „Šabac na mapi Beograda“. Kako je istakla Sonja Bokun Đinić, direktorka Biblioteke šabačke, ovo je bila prilika da se predstavi kultura grada Šapca, ali i sama ustanova. Program za bebe i veliku decu „Rođeni za čitanje“ i „Biblišina ringeraja“ uveli su najmlađe Beograđane u svet knjige, ali i začaranu biblioteku kroz koju su ih proveli Alisa i junaci bajki. Tako se plato ispred Narodne biblioteke Srbije za trenutak ispunio šarenilom, dečjom grajom i smehom. Andersenov svet bajki i one najstarije vratio je u sopstveno detinjstvo.
Programom „Mi se čudno razumemo“ predstavljena su i „Sabarna dela Stanislava Vinavera“ o kojima je govorio Gojko Tešić. Stihove i prozu Stanislava Vinavera kazivao je glumac Predrag Ejdus uz sefardsku muziku Stefana Sablića i orkestra “Shira u“™tfila“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa