4. oktobar 2012.4. okt 2012.

BEZBEDNOST NAJMLAĐIH NA PRVOM MESTU

Akcija „Usporite u zoni škole“ Grada Šapca i JKP „Parking Šabac“ predstavljena prošlog četvrtka, 27. septembra, u prostorijama KUD „Abrašević“
Posle uspešne prošlogodišnje akcije edukacije najmlađih učesnika u saobraćaju Grad Šabac i JKP „Parking Šabac“ tokom narednih dana pokrenuće akciju „Usporite u zoni škole“. Kroz druženje, učenje i prezentaciju uz prikladne poklone u vidu brošura, sveski, prsluka, majica, CD hiljadu i dvesta ovogodišnjih đaka prvaka steći će osnovna znanja o ponašanju u saobraćaju.
- Akcija, kao što znate, prvenstveno ima za cilj edukaciju dece u saobraćaju, odnosno, povećanje njihove bezbednosti kao samostalnih učesnika. To je prvi, primarni cilj ove akcije. Potrudićemo se da ove godine malo više pažnje obratimo na onaj drugi cilj a to je edukacija vozača. Kao i da uz vašu pomoć, koja nam je jako bitna, skrenemo vozačima pažnju na saobraćajne znakove koji su postavljeni pored škola, ograničenje brzine 30 kilometar na čas ““ naglasio je Dragan Ninković, direktor JKP „Parking Šabac“.
Zakon o bezbednosti saobraćaja stupio je na snagu 2000. godine. Grad Šabac ove godine kompletno je opremio svaki prilaz školi. Većina vozača i dan-danas ne zna da je maksimalna dozvoljena brzina od 30 kilometara na čas u zoni škole na snazi od sedam ujutru do devet časova uveče. Jedna sekunda deli vozača od katastrofalne nesreće.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa