Инфо

Берза

  • aero 1.650 ▼ -1,55%
  • dinnpb 3.480 ▼ -0,29%
  • impl 3.055 ▼ -4,53%
  • kmbn 1.910 ▲ 0,26%
  • niis 677 ▼ -0,59%
  • vzas 80 ⚫ 0,00%
(11. октобар 2012.)
У БИБЛИОТЕЦИ ШАБАЧКОЈ ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО

ДЕЧЈА ПРАВА

Као и претходних година и Библиотека шабачка придружила се обележавању Дечје недеље. Тако су прошлог четвртка, 4. октобра, предшколци вртића „Полетарац“ учествовали у округлом столу посвећеном њиховим правима али и обавезама
Ово су деца која су у вртићу већ од годину дана и ми знамо за нека наша права и обавезе. Они су сада предшколци. Мислим да је ово право време да се упознају са неким основним правима која требају да се поштују. Деца су врло радознала и имају право на своје мишљење. На њихову иницијативу почели смо да цртамо и читамо „Буквар о правима“. Како смо који дан прелазили на нова права они су сутрадан долазили са питањем шта ће радити, које је право на реду, истовремено дајући своје мишљење и опис тог свог права ““ рекла је Биљана Прстојевић, васпитачица.
Деца су у холу Библиотеке шабачке поред разговора о својим правима имала прилику да погледају и две представе Библишиног луткарског позоришта. „Ругалица“ и „Селидба“ у извођењу Верице Ђапановић, Маје Грабић и Драгољуба Ђокића.
Уна Гладовић, Анђела Рувидић, Исидора Богдановић, Јован Стојчић, Јана Лазаревић, Нађа Живковић, Стева Радосављевић, Тодор Срнић, Филип Ђурђевић, као и остали њихови другари, знају да имају право на игру, дружење, образовање, родитељску бригу, лечење.
Данијела Томић, васпитачица, нагласила је да су деца у периоду најинтезивнијег развоја па је важно да се упознају са својим правима, али и обавезама.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa