11. oktobar 2012.11. okt 2012.
U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ ODRŽAN OKRUGLI STO

DEČJA PRAVA

Kao i prethodnih godina i Biblioteka šabačka pridružila se obeležavanju Dečje nedelje. Tako su prošlog četvrtka, 4. oktobra, predškolci vrtića „Poletarac“ učestvovali u okruglom stolu posvećenom njihovim pravima ali i obavezama
Ovo su deca koja su u vrtiću već od godinu dana i mi znamo za neka naša prava i obaveze. Oni su sada predškolci. Mislim da je ovo pravo vreme da se upoznaju sa nekim osnovnim pravima koja trebaju da se poštuju. Deca su vrlo radoznala i imaju pravo na svoje mišljenje. Na njihovu inicijativu počeli smo da crtamo i čitamo „Bukvar o pravima“. Kako smo koji dan prelazili na nova prava oni su sutradan dolazili sa pitanjem šta će raditi, koje je pravo na redu, istovremeno dajući svoje mišljenje i opis tog svog prava ““ rekla je Biljana Prstojević, vaspitačica.
Deca su u holu Biblioteke šabačke pored razgovora o svojim pravima imala priliku da pogledaju i dve predstave Biblišinog lutkarskog pozorišta. „Rugalica“ i „Selidba“ u izvođenju Verice Đapanović, Maje Grabić i Dragoljuba Đokića.
Una Gladović, Anđela Ruvidić, Isidora Bogdanović, Jovan Stojčić, Jana Lazarević, Nađa Živković, Steva Radosavljević, Todor Srnić, Filip Đurđević, kao i ostali njihovi drugari, znaju da imaju pravo na igru, druženje, obrazovanje, roditeljsku brigu, lečenje.
Danijela Tomić, vaspitačica, naglasila je da su deca u periodu najintezivnijeg razvoja pa je važno da se upoznaju sa svojim pravima, ali i obavezama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa