11. oktobar 2012.11. okt 2012.
KULTURNI CENTAR

RADIM ONO ŠTO MI SE SVIĐA

U galeriji Kulturnog centra u Šapcu prošlog četvrtka predstavljen rad mladog grafičkog i veb dizajnera, ilustratora i crtača Dušana Kipića
Deo slagalice o mladim šabačkim umetnicima, upotpunila je, prošlog četvrtka, prezentacija radova Dušana Kipića. Reč je o projektu istoričara umetnosti Filipa Kovačevića, koji je u galeriji Kulturnog centra, po trinaesti put svojim sugrađanima priređuje upoznavanje sa savremenom umetničkom scenom kroz rad nove generacije lokalnih vizuelnih stvaralaca.
- Organizovanjem ovakvih večeri želim publici da predstavim presek savremenog umetničkog delovanja u Šapcu. Reč je o mladim umetnicima, koji su odavde potekli, ili se u grad posle školovanja vratili. Kroz dijalog, pokušavamo da vidimo dokle su u svom umetničkom razvoju odmakli i koliko mogu da žive od svog rada ““ istakao je Filip Kovačević, i najavio knjigu kojom bi bili objedinjeni svi ovi mladi stvaraoci, a koja bi svojim izlaskom trebala da zaokruži osnovnu ideju celog projekta prezentovanja današnje šabačke likovne scene.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa