11. oktobar 2012.11. okt 2012.
IZMEĐU REDOVA

SREĆNO I VESELO

Umesto kiše koju čekamo mesecima, udario pljusak. I to pravi pljusak cena. Sad se svi nekako osećamo pokislo. A kao, živeli smo srećno i veselo.
Neki dan u Srbiji boravio izvesni ekonomista pa još i nobelovac, te čovek pokušao da odgonetne kako rešiti našu krizu. Čovek posle otišao svojim putem a mi nastavili da živimo srećno i veselo.
E taj nobelovac reče da je za prevazilaženje krize rešenje u što većoj potrošnji. E prijatelju, to kod nas ne pali, odvikli smo se od potrošnje. Iako smo mislili da ćemo živeti srećno i veselo.
A i koji to pa nobelovac odnosno ekonomista zna više o ekonomiji od našeg Dinkića ili pak, takođe aktivnog učesnika pomenutog skupa, Delte Miškovića. I oni žive srećno i veselo.
Jedan od srpskih čuvenih sindikata koji štite interese radnika, i još koješta, zapretio našoj vlasti protestima istih tih radnika i to zbog visokih cena. I pošto su se ovi u vlasti isprepadali, a cene ostale visoke, sad bi mi trebali da živimo srećno i veselo.
Poskupeo i duvan. E, ko je pušio, popušio je svoje. Srećno i veselo.
Dok traje ova prokleta kriza, mogla bi naša vlast još nešto korisno da učini za ovaj narod. A to je da zabrani po televizijama reklamiranje hrane i namirnica, sremanje jela i kojekakve kuvarije, jer to samo iritira gladan narod. Pa da, gladni, živimo srećno i veselo.
Prošao i 5. oktobar. Ni oni koji su ga stvarali nisu ga ovog puta nešto posebno obeležili. Svi su, nekako, više pažnje posvetili nekoj ponositoj paradi. Propederisala nam se i politika. I to je srećno i veselo.
Ne bi bilo na odmet, kada se kod nas već obavljaju svakojaki popisi stanovništva, da se prebroje i oni koji sebe smatraju „ponosnim Srbima“. Pa ako ih ima više u demokratskom duhu neka preuzmu vodeće državne uloge, dok oni koji sebe stvarno i ponosno smatraju normalnim, e oni bi trebali da okrenu leđa zidu, za svaki slučaj. Pa da živimo svi srećno i veselo.
Kažu neki da su oni neki drugi poručili da se država pederski ponela što nije dozvolila slet onih ponositih poletaraca kroz prestonicu. Mogli smo živeti svi srećno i veselo.
U balkanskoj prestonici najavljeno je za nastupajuće dane da će se održati ulična šetnja vlasnika pasa svih rasa sa svojim ljubimcima. Isto to najavili i odgajivači mačaka pa i ljubitelji ptica i ostale perutine. Takođe i vlasnici raznoraznih egzotičnih životinja prošetaće svoje mezimce ulicama, putevima i stranputicama grada a sličnu manifestaciju nagoveštavaju i imaoci konja i magaraca, te vlasnici... E ako se u međuvremenu ustanovi da u Srbiji žive i Srbi, možda će i oni dospeti da uvate red za udruženu prestoničku šetnju i narodnu paradu. Pa da živimo svi srećno i veselo!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa