11. oktobar 2012.11. okt 2012.
IZOLACIJA ZGRADA U ŠAPCU

INTERESOVANjE PREVAZILAZI MOGUĆNOSTI

Za rekonstrukciju fasada od početka godine do danas uloženo 25 miliona dinara. Ukoliko izolovana zgrada ima adekvatnu stolariju i odvojenu podstanicu moguća ušteda do 30 odsto toplotne energije
U uslovima teške ekonomske krize Šabac iznalazi mogućnosti da ulaže u energetsku efikasnost zgrada i time sa jedne strane omogući kvalitetniji život svojim građanima, a sa druge ide u susret evropskim zakonima koji se tiču očuvanja životne okoline. Time staje u red sa malobrojnim gradovima u Srbiji koji danas mogu da se pohvale svojom društvenom odgovornošću ““ ističe direktorka JSP “Stan“ Ljiljana Jovanović.
Zajedničkim delovanjem Grada i JSP “Stan“, od početka godine u izolaciju zgrada kolektivnog stanovanja uloženo je 25 miliona dinara.
-Po principu zajedničkog finansiranja, Grad obezbeđuje jedan deo sredstava, a drugi deo JSP “Stan“ kreditira naše sugrađane. Potom oni nama odplaćuju rekonstrukciju, u zavisnosti od visine investicije na 12, 18, pa i na 24 mesečnih rate. Trenutno je interesovanje mnogo veće od mogućnosti - navodi Jovanovićeva.
Međutim, ono što bi građeni trebali da znaju, je da samo izolacija nije dovoljna. Da bi se uštedelo, neophodno je da objekat ima sopstvenu podstanicu, ali i adekvatnu stolariju. Tada su računi manji i za 30 odsto.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa