11. oktobar 2012.11. okt 2012.
U KCŠ PREDSTAVLjENA KNjIGA BRANKA ŠAŠIĆA

ZNAMENITI ŠAPČANI I PODRINCI

Format od dvesta devedeset sedam strana teksta u formi kratkih biografija, obogaćen fotografijama i likovnom opremom Radovana Mirazovića, akademskog slikara, odštampan u „Čivija printu“ u petsto primeraka donosi sliku ljudi koji su ostavili i ostavljaju neizbrisivi trag u istoriji grada Šapca
Rodbina, prijatelji i poštovaoci lika i dela Branka Šašića okupili su se prošlog četvrtka, 4. oktobra, u Velikoj sali KCŠ, povodom promocije drugog dela knjige „Znameniti Šapčani i Podrinci“. Autor nije doživeo da vidi štampanje svoga dela koje je finansirano putem konkursa za finansiranje projekata u kulturi Grada Šapca 2011. godine. Zahvaljujući velikom angažovanju porodice ali i prijatelja knjiga je ugledala svetlost dana.
- Knjiga predstavlja rezultat višegodišnjeg proučavanja, istraživanja i analize kulturno-istorijskog razvoja ličnosti i događanja u Šapcu i šire u Podrinju. Ovim istraživačkim poslom Branko Šašić počeo se baviti još krajem prošlog veka kada je objavljena i prva knjiga „Znameniti Šapčani i Podrinci“. Ovo je samo nastavak započetog posla. U drugom delu obrađeno je trideset šest ličnosti iz raznih oblasti delovanja i stvaranja i dve muzičke grupe „Cicvarići“ i „Stari zvuci“. Treba svakako istaći činjenicu da je autor jedan broj likova koji su obrađeni i lično poznavao, družio se sa njima pošto su naši savremenici. On inače piše vrlo lepim i čitljivim stilom. Knjiga je svakako značajna kako sa aspekta sticanja novih saznanja, tako i sa aspekta negovanja i očuvanja tradicije našega kraja. Verovatno će ona biti i podsticaj i inspiracija mnogim mladim naraštajima da nastave sa ovakvim istraživanjima ““ rekla je Svetlanka Milutinović, istoričar.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa