11. oktobar 2012.11. okt 2012.
OTVOREN NOVI VRTIĆ U ŠAPCU

SUNCE ZA STO MALIŠANA

Prošlog ponedeljka, zahvaljujući donaciji Evropske unije od 100.000 evra, Šabac postao bogatiji za još jedan vrtić
Zahvaljujući zajedničkom projektu Ministarstva prosvete i nauke i Evropske unije: Unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji (IMPRES), u Šapcu je prošlog ponedeljka, u okviru PU “Naše dete“ otvoreno novo obdanište “Sunce“. Reč je o montažnom objektu za čije je postavljanje i opremanje utrošeno 100.000 evra obezbeđenih donacijom Evropske unije, dok je Grad opredelio parcelu i njeno komunalno opremanje.
Na svečanoj ceremoniji otvaranja govorili su zamenik šefa Delegacije Evropske unije u republici Srbiji Adriano Martins, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Muhedin Fijuljanin, gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i direktorka Predškolske ustanove “Naše dete“ Marica Vuletić.
-Zadovoljan sam kvalitetom ovog objekta. Od izuzetnog je značaja da deci u ovom uzrastu bude na raspolaganju prostor ovakvog tipa. Ovo je samo jedna od donacija koju je Evropska unija obezbedila za pomoć radu obdaništa u Srbiji. Nekada su bili u pitanju objekti poput ovoga, a nekada smo pomagali, u zavisnosti od potreba, ulažući u vozni park, unutrašnju dekoraciju- istakao je Adriano Martins i posebno napomenuo da je ulaganje u predškolsko obrazovanje jedan od prioriteta Evropske unije, jer samo tako se dobijaju dobri uslovi za odrastanje dece, a majkama se ostavlja vremena da se više i bolje angažuju u privređivanju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa