11. oktobar 2012.11. okt 2012.
POČINjE IZGRADNjA POSTROJENjA ZA PREČIŠĆAVANjE OTPADNIH VODA

PO STANDARDIMA EVROPSKE UNIJE

Zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Adriano Martins i predstavnik konzorcijuma HOCHTIEF Solutions & GEMADž DOO Markus Popke, potpisali prošlog ponedeljka ugovor o izvođenju radova za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu
Realizacija projekta vrednog 18 miliona evra Šabac će dobiti jedno od najsavremenijih postrojenja za prečišćavanja otpadnih voda u Srbiji. Za izgradnju Postrojenja i tehničku podršku iz fondova Evropske unije je izdvojeno 10 miliona evra. Ostatak sredstava obezbedili su Grad Šabac (1.450.000 evra) i nadležna Ministarstva ( Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 3.700.000 evra i NIP 3.200.000 evra) .
-Prečišćavanje otpadnih voda je od izuzetnog značaja za unapređenje kvaliteta života građana, za poboljšanje kvaliteta vode u reci Savi, za bolje vodosnabdevanje vodom nizvodno od Save. Projekat donosi korist sa jedne strane, zaštiti životne sredine, sa druge razvoju turizma, ali njegova osnovna vrednost je ekonomski razvoj i poboljšanje života građana ““ istakao je zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Adriano Martins, i napomenuo da je ovo samo jedan u nizu velikog broja projekata ove vrste koji će se izgraditi širom Srbije, a za čiju je realizaciju neophodno izdvojiti 3,3 milijarde evra.
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, istakao je prilikom obilaska lokacije budućeg postrojenja u gradskoj industrijskoj zoni, da je početak realizacije ovog projekta od izuzetnog značaja za Šabac. Kao termin za okončanje radova naveo je mart 2014. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa