18. oktobar 2012.18. okt 2012.
ADVOKATSKA KOMORA ŠAPCA

ZNAČAJAN JUBILEJ

Povodom 40 godina od osnivanja Advokatske komore Šapca 21. oktobra održaće se prigodan program u Šabačkom pozorištu. Prema rečima sekretara komore Aleksandra Lekića proslava će se sastojati iz radnog i svečanog dela.
- Radni deo programa, na kom usvajamo statut Advokatske komore, počeće u 10 časova. Svečani deo je od 13 časova i sastojaće se iz svečane akademije koju organizuje Šabačko pozorište i u kojoj učestvuje hor Sv. Jovan Bogoslov i jedan advokat iz Beograda koji je i amaterski glumac. Posle toga delimo povelje i plakete zaslužnim advokatima.
Prema Lekićevim rečima Advokatska komora ima 366 članova, od toga je u Šapcu 155, u Valjevu 135 i u Loznici 76. Navodi da su u komori imali upisane i 42 bivše sudije od kojih se 19 vratilo na posao u pravosuđe, dok su ostali i dalje u njihovim redovima. Takođe, u ovoj organizaciji je i 84 pripravnika.
- Jedina smo od 8 komora u Srbiji gde svi članovi redovno plaćaju članarinu, tako da finansijski vrlo solidno poslujemo. To nam koristi da pomažemo naše članove kada su u situaciji da im je pomoć potrebna, rekao je Lekić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa