18. oktobar 2012.18. okt 2012.

OKTOBAR U "LAZINOJ"

Zanimljiva dešavanja smenjuju se iz dana u dan. Učenici nižih razreda “Lazine“ škole, u izdvojenim jedinicama (Jevremovac, Maovi, Varna, Pocerski Metković, Grušić, Desić i Slatina) i matičnoj školi upoznali su se sa Konvencijom o dečjim pravima. Svojom maštom predstavili su svoja prava. Učenici višeg uzrasta pisali su najlepše poruke. Predstavljeni su članovi učeničkog parlamenta. U toku je akcija prikupljanja polovnih, dobro očuvanih knjiga za decu i odrasle. Najviše knjiga školskoj biblioteci poklonilo je odeljenje 5/3, čak 91.
Tradicionalno, u prvoj nedelji oktobra, organizovana je Mala likovna kolonija na Starom gradu. Organizator je nastavnik likovne kulture Dragan Jovanović Rile.
Čak 40-tak učenika petog i šestog razreda izložilo je svoje likovne radove kao produkt ove kolonije.
Škola je ulepšana maštom. Odeljenje 2/2 je, sa učiteljicom Anom Puzić, napravilo dva drveta dečjih prava. Učenici prvog razreda su na glavnom ulazu izložili likovne radove na temu jesen. Uređen je plato na glavnom ulazu u matičnu školu.
Na času odeljenskog starešine gosti odeljenja 6/4 bili su članovi Udruženja paraplegičara Šapca ““ Slavoljub Avdić i Slaviša Savić. Na kraju časa, gosti su im ustupili svoja pomagala i učenici su kroz kratke zadatke pokušavali da obave ono sa čim se svakodnevno susreću korisnici kolica.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa