18. oktobar 2012.18. okt 2012.
OTVORENA DžVIII IZLOŽBA AKVARELA U GALERIJI KCŠ

UHVAĆENI TRENUCI

Jedina izložba koja pored Bijenala akvarela u Zrenjaninu neguje jednu od najtežih likovnih disciplina otvorena u ponedeljak, 15. oktobra. Na konkurs je pristiglo 112 radova od 67 autora. Tročlani žiri u sastavu Maja Erdeljanin, akademska slikarka i urednik u KC u Novom Sadu, Tamara Isaković i Sonja Petrović, istoričarke umetnosti iz Šapca, odabrao je 36 akvarela od 32 autora.
Ovogodišnja izložba donela je raznolikost u pristupu i senzibilitetu autora. Za rad „nesvakidašnje svežine i originalnosti“, kako je istakla Sonja Petrović, nagrada je pripala Jeleni Čonjagić, akademskoj slikarki iz Šapca.
-Velika mi je čast što sam u svom rodnom gradu dobila svoju prvu nagradu ove vrste, ali što sam je dobila i u instituciji sa kojom sarađujem već nekoliko godina. Što se tiče samog rada on je iz serije eksperimentalnih crteža „Sreća je kao leptir“. Inspirisana je citatom čuvenog američkog filozofa Henrija Tomsoa. Ukratko citat je: „Sreća je kao leptir. Ako je jurimo nikada je nećemo stići. Ali ako se okrenemo svom radu on će sleteti na naše rame“. Govori o tim jednostavnim trenucima sreće koji su uhvaćeni u ovom radu - rekla je Jelena Čonjagić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa