Info

18. oktobar 2012.18. okt 2012.
IZMEĐU REDOVA

OPTIČKI OPTIMIZAM

Kod nas vlada nekakav optjmizam. Ovih dana uzburkala se čitava zemlja zbog nekakvih optičkih kablova.
U našem javnom pa i političkom životu pojavila se nova kategorija, optički optimizam. To mu dođe ono kada, oni koj“™h to mogu, uzimaju od onih koji to nemaju.
Kako se kod nas kriza ubrzava tako i naši nadležni tvrde da ćemo je prevazići. Da i to nije optički optimizam.
Opet smo mi Srbi zadivili svet, naravno na svoj način. Eto, uspeli smo da dokažemo da ako se pravilno ne rukuje sa optičkim kablovima, može da udari struja. Pa može da protrese. A vala i da pretrese.
Kako je ovo kod nas krenulo sa kojekakvim istraživanjima, trebaće nam još koji Specijalni sud.
Među bivšim i sadašnjim budžama, a ustvari sve je to isto budža je uvek budža, e među njima zavladala panika. Malo malo pa se neki od njih probudi u apsu. Pa i ako nije kriv, dok dokaže i dok ga ispretresa štampa, pojeo ćar vajdu.
Nešto slično dešavalo se i neke posleratne godine, još onoga rata, u izvesnoj zemljoradničkoj zadruzi šabačkog kraja. Naime, iz magacina te ugledne ustanove nestala je neka roba, pa pošto nisu mogli da pronađu lopova, pozvali su miliciju. Ovi došli, istraživali, istraživali i nigde kradljivca. Svi su se kleli da nisu ništa drpili. I na kraju je inspektoru poklo, pa je dreknuo: „Ili priznajte ko je ukrao ili ćemo dovesti specijalne policijske pse koji otkrivaju lopove“. Na to će jedan čiča :“ Nemoj te kerove, sve će nas pocepati“. E, tako je tada bilo, pa ako je ova rubrika to već zabeležila, nije na odmet ponoviti. Naravoučenije.
A u današnjoj stvarnosti je ovako, bar po statističkim podacima, u Srbiji dnevno osamdeset osoba ostane bz posla. Najgore u svemu tome je što je danas novi dan.
A u svetu stvari stoje ovako, Evropska unija dobila Nobelovu nagradu. Pa u toj EU su i one zemlje koje su bombardovale Srbiju. Baš su sad i Nobela srozali kad za mir nagradu dobijaju i nemirni.
Nedavno španska državna televizija nije imala para da plati prenos fudbalske utakmice svoje reprezentacije. Mi, doduše, još imamo para za prenose ali nisu nešto za gledanje.
I na nebesima se dešavaju čuda. Čovek skočio iz svemira. Slobodnim padom sa oko četrdeset kilometara visine strmeknuo se na zemlju i ostao živ i zdrav. Eto, a mi ne možemo da odskočimo ni do Evrope!

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa