18. oktobar 2012.18. okt 2012.
DO NOVE GODINE NEMA POSKUPLjENjA GREJANjA

CENOVNIK OD PROŠLOG NOVEMBRA

Poskupljenje grejanja čeka korekciju cena energenata. Račune za gas građani će od sada morati da izmiruju na mesečnom nivou
Za razliku od većine gradova u Srbiji gde je početak grejne sezone obeležila viša cena grejanja i do 40 odsto, računi za utrošenu toplotnu energiju u Šapcu će ostati isti, istaknuto je prošlog ponedeljka na konferenciji za novinare upriličenoj u prostorijama Gradske uprave povodom početka nove grejne sezone.
Ovo je, kako navodi gradonačelnik Miloš Milošević, rezultat dugogodišnje odgovorne politike ekonomskog formiranja cena usluga javno komunalnih preduzeća.
- Cene grejanja utiču na standard građana. U Šapcu su stvoreni uslovi da se taj iznos ne menja dok ne dođe do poskupljenja energenata. To nije zanemarljiva činjenica s obzirom da je cena isporučene toplotne energije u mnogim gradovima početkom sezone podignuta od deset do četrdeset procenata, kaže gradonačelnik Šapca.
JKP “Toplana“ danas greje površinu od 330.000 kvadrata stambenog i 130.000 kvadratnih metara poslovnog prostora. Postojeća cena ustanovljena je prošlog novembra. Po njoj građani, sa uračunatim porezom na dodatnu vrednost plaćaju 3, 9 dinara po kilovat času za varijabilni, i 27,11 dinara po kvadratu fiksni deo. Uvođenje naplate po potrošnji velika prednost šabačkog sistema.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa