Info

25. oktobar 2012.25. okt 2012.
ŠKOLA PRIMENjENIH UMETNOSTI U PROGRAMU „INTERKULTURE“

RAZLIČITOST NAS SPAJA

Od septembra meseca osamnaestogodišnji Antonio Afidato iz Italije pohađa časove upoznajući srpsku kulturu, jezik, ali i ljude. Stičući nova znanja i poznanstva dokazuje da je jezička barijera premostiva, a ono što je najvrednije to je topao, prijateljski odnos
Dobar dan. Ja sam Antonio Afidato. Dolazim iz Italije, Krotonea. Imam osamnaest godina i biću kod porodice Tadić u Šapcu - bile su prve reči na srpskom skromnog mladića koji je u Šapcu i Školi primenjenih umetnosti našao svoj drugi dom. Oduševilo ga je novo društvo, porodica u kojoj je smešten, hrana od proje, makarona, supe, sarme do palačinki.
- Bio sam veoma iznenađen prilikom prvog kontakta. Našao sam dobre ljude, odličnu porodicu. Veoma sam zadovoljan. Do sada nisam imao nijedan problem. Isto je i kada je škola u pitanju. Bio sam iznenađen novim stvarima ovde, drukčijim načinom predavanja, predmetima i školskim sistemom. Za mene je sve potpuno novo i uzbudljivo. Stekao sam prijatelje, novu porodicu i braću. Osećam se kao da sam kod kuće ““ kaže Antonio sa neizostavnim osmehom.
Redovno pohađajući nastavu čiji je raspored posebno prilagođen u okviru praktičnog rada Antonio proširuje svoja znanja koja je stekao na Umetničkom institutu u Krotoneu. Kako je već upoznat u svojoj školi sa obradom plemenitih metala profesori sa obrazovnog profila ““ juvelir umetničkih predmeta sugerisali su mu da po svom dizajnu pravi nakit od srebra i bakra tradicionalnim tehnikama rada kao što je iskivanje.
-Moje sestre su završile Umetnički institut. Otac i majka su takođe umetnici. Voleo bih da pratim tradiciju i da umetnost svoga regiona, svoje zemlje, dovedem ovde u Srbiju, ali i u druge delove sveta. Moj otac Mikele već je to uradio. Ne mogu da dočekam da mu pomognem.
Trenutno je u fazi izrade prezentacije svoje zemlje (u programu Microsoft PonjerPoint), a sledeći zadatak koji je rado prihvatio biće dizajn ambalaže proizvoda italijanske hrane (u programima Adobe PhotoShop CS4 i Adobe Illustrator CS4).

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa