25. oktobar 2012.25. okt 2012.
OŠ “NATA JELIČIĆ“

PROSLAVLjEN DAN ŠKOLE

Jedna od najstarijih šabačkih škola, “Nata Jeličić“, ove godine obeležila je Dan škole u izdvojenom odeljenju u Drenovcu. Priredba je održana u lokalnom Domu kulture 16. oktobra 2012, a domaćini svim gostima bili su đaci sa svojim učiteljima i nastavnicima.
Na samom početku priredbe, Jelena i Sandra Šobić govorile su o istorijatu škole u Drenovcu koja svoje korene ima u 19. veku.
- “Verujemo da je ljubav prema vlastitom narodu, poreklu, korenima osnov na kom se gradi ljubav prema drugim narodima i njihovim kulturološkim različitostima. Istovremeno, ako mi nismo upoznali i zavoleli svoje poreklo i kulturu, odakle nam pravo da to od drugih očekujemo?“, upitale su učenice, posle čega je nastupila Natalija Ristić koja je recitovala pesmu Desanke Maksimović „O poreklu“. Aleksandra Jelić pročitala je misli jedne dvanaestogodišnje devojčice o školi, dok je Sandra Šobić iznela pitanja o ljubavi prema svom jeziku, kulturi i tradiciji. Nakon toga, nastupio je školski hor, predvođen nastavnicom Marijom Gajić, a gostima se predstavila i grupa učenika trećeg razreda, koja je izvela program pod nazivom „Mudrost vekova“. Za kraj, dramska sekcija, koju je vodila nastavnica Jelena Đorić, po izboru učenika pripremila je odlomak iz romana Tom Sojer u čijoj su realizaciju učestvovali učenici Voja Vasić, Nemanja Savatić, Srđan Pavlović, Miloš Božić i Milica Reljić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa