25. oktobar 2012.25. okt 2012.
PREDŠKOLSKA USTANOVA „NAŠE DETE“

ZDRAVA ISHRANA ZA SREĆNIJE DETINjSTVO

U vrtiću „Bajka“ prošle srede, 17. oktobra, održano predavanje za roditelje i decu koja su putem predstave pokazala svoje znanje kada su u pitanju hranljivi obroci. Gosti prim. dr Vesna Đurić, direktorka Doma zdravlja Šabac i dr Slađana Kaurin Miletić, pomoćnik direktora za medicinske poslove, na poklon dobile sliku koju su mališani uradili sa svojom vaspitačicom Svetlanom Zablaćanski. „Mlekara Šabac“ obezbedila donaciju u mleku i mlečnim proizvodima
Kampanji „Oktobar - mesec pravilne ishrane“ prošle sedmice pridružio se i vrtić „Bajka“. Mališani su tokom dvadesetominutnog programa uz pesmu, muziku i igru pokazali koliko je zdrava ishrana važna za njihov razvoj.
-Razvoj prehrambene tehnologije doveo je do toga da se naša deca nepravilno hrane. Naša obaveza je da ovim putem kroz priču o hrani i ishrani delujemo preventivno. U obavezi smo da u toku desetočasovnog boravka dece u vrtićima obezbedimo 70 odsto dnevnih energetskih potreba i 90 odsto potreba u vitaminima i mineralima. Ovim putem zahvaljujem se i našim gostima iz šabačke „Mlekare“ koji su tokom prethodne nedelje donirali našoj deci u celodnevnom i pripremnom predškolskom boravku veliku količinu mleka ““ rekla je Danijela Cvejić, nutricionista vrtića „Bajka“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa