1. novembar 2012.1. nov 2012.
JANA TRIVANOVIĆ

PRIVLAČNI SVET MATERIJALA

Modnu dizajnerku i kostimografa šabačka javnost upoznala je putem privatnog projekta „Jana srce“ - „Moda za mlade ljude i male pse“. Redovnim učešćem na Fashion Day njene kreacije privukle su pažnju svojim futurističkim izgledom. Sa samo dvadeset tri godine bila je glavni kostimograf filma „Žućko“
Ljubav prema šivenju i kreiranju Jana Trivanović razvijala je od malih nogu u radionici svoje mame. Sa tri godine prvi put na mašini prošila je komad materijala, a kako sama kaže, sa iglom i koncem šila je otkako se seća.
-Nikada neću zaboraviti svoj prvi pokušaj da nešto sašijem. I verovatno nikada sebi neću oprostiti jer nisam uradila kako treba. Valjak od materijala htela sam da pretvorim u top haljinu za barbiku. Nameravala sam da je naberem u struku pa sam, kako bih ubrzala posao, prošila haljinu. Naravno, na taj način sam je zatvorila - kaže uz osmeh Jana.
Ljubav prema šivenju nije jenjavala tako da je upisala Školu za umetničke zanate. Iako joj je zbog dobro urađenog ispita ponuđeno da upiše neki drugi smer ostala je pri svojoj odluci da bude stilski krojač.
-Tada mi je bio u glavi samo savremeni kostim. Onda sam se u srednjoj školi zaljubila i u scenski kostim pa sam više radila na tome. Kada sam na drugoj godini fakulteta dobila stručne predmete više sam se zaljubila u savremeni kostim.
Diplomski rad na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, inspirisan dramom Maksima Gorkog „Na dnu“ pokazao je svu njenu kreativnost kada je u pitanju scenski, ali i savremeni kostim. Inspiraciju za svoje kreacije pronalazi i u muzici, slikama poput dela Oskara Kokoške, pesmi „Crno beli svet“ što je pokazala i njena revija „Maljčiki“ prikazana u beogradskom Muzeju automobila 2008. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa