1. novembar 2012.1. nov 2012.
MUZIČKA ŠKOLA „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“

MLADALAČKI ENTUZIJAZAM

U subotu 27. oktobra u koncertnoj sali održan 2. Juventus fest u organizaciji Učeničkog parlamenta. Laureat Salko Lekić, violina
Sa porukom „Radujemo se što smo mladi“ u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“ otvoren je 2. Juventus fest. Poput rimske boginje mladosti Juventus koja je nektarom punila pehare olimpijskih bogova učenici su muzikom i pesmom napajali publiku koja je sa oduševljenjem propratila svaki nastup. Zamišljen kao takmičarski Juventus fest pokazao je svu raskoš dvadeset mladih talenata u tri kategorije - klasičnoj, zabavnoj i izvornoj narodnoj muzici.
-U našoj školi postoji dosta učenika koji se van nastave bave različitim muzičkim aktivnostima tako da smo rešili da organizujemo ovo takmičenje u okviru škole. Voleli bismo da Juventus ostane tradicija u našoj školi jer, eto, naš slogan je: „Radujemo se što smo mladi“. To je i poruka za sve koji su večeras došli - rekla je Jelena Topalović, predsednik Učeničkog parlamenta.
Žiri u sastavu prof. Goara Nona Lazić, predsednik, prof. Đorđe Andrijanić, prof. Anja Todorović i učenici Jelena Topalović i Aleksandar Tadić posle devetnaest nastupa izabrali su najbolje. Poebednik u klasičnoj muzici i laureat festa sa 99 poena je Salko Lekić sa odseka violine. U kategoriji zabavne muzike pobedu sa osvojenih 98 poena odneli su Isidora Đukanović i Lazar Avramović, klavir, izvevši kompoziciju „Rođeni“. Dalibor Isailović sa spletom srpskih narodnih pesama na harmonici i kvartet Aneta Bijuklić, vokal, Milosav Bojičić, harmonika, Lazar Avramović, klavir i Salko Lekić, violina, izvođenjem numere „Marijo, deli bela Kumrijo“ podelili su prvo mesto sa osvojenih 98 poena.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa