1. novembar 2012.1. nov 2012.
OŠ „NATA JELIČIĆ“

VOLONTER DO KRAJA

U okviru DILS programa „Osnaživanje škola za inkluzivno obrazovanje“ prošle srede, 24. oktobra, počela obuka mladih volontera. Od dobijenih sredstava koji se finansiraju iz kredita Svetske banke uz podršku Ministarstva prosvete i nauke nabavljene bele table, laptopovi i edukativni materijal u vidu Multisoftovih edicija
Od septembra 2011. godine šabačka OŠ „Nata Jeličić“ uključena je u DILS program koji za cilj ima unapređenje dostupnosti i kvaliteta obrazovanja dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, ali i za romsku, seosku i decu iz raseljenih i siromašnih porodica. Posle pređene prve faze koja je obuhvatala seminare i obuku nastavnika, posetu pilot školi „Savo Šumanović“u Erdeviku, od dobijenih sredstava u iznosu od 4.000 evra, nabavljena su savremena oprema za učionice. Osam belih tabli sa propratnim materijalom u vidu flomastera, sunđera i sredstava za čišćenje, laptopovi, edukativni materijal Multisoftovih edicija CD bukvar, „Učim ćirilicu“, „Vesela matematika“, „Moj prvi engleski“ sada su dostupni učenicima.
Jedna od aktivnosti u okviru ovog projekta, sa čijom je realizacijom započeto prošle srede, je i obuka mladih volontera.
- Sekcija mladih volontera u našoj školi postoji već tri godine. Oni su i pre ovog projekta radili sa decom mlađih razreda koja imaju teškoće u učenju, kojima kod kuće nema ko da pomogne, ali i kojima je potrebna dodatna podrška. Oni su sve to već radili ali na jedan uglavnom klasičan način prisustvujući časovima kao asistenti učitelja. Sada će na jedan zanimljiviji način, upotrebom asistivne tehnologije, raditi sa decom. Biće obučeno petnaestak volontera i desetak nastavnika ““ rekla je Slobodanka Aleksić, psiholog, jedan od inicijatora uključivanja u ovaj projekat.
Članovi Sekcije mladih volontera, čiji su pokretači bibliotekarka Mirjana Živanović i učiteljica Radmila Stojićević, odlični su učenici od petog do sedmog razreda. Svojim sredstvima, aktivnostima i dobrom voljom podržali su ovaj projekat.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa