1. novembar 2012.1. nov 2012.
OPŠTINSKO VEĆE O OBRAZOVANjU

UČENIK U CENTRU PAŽNjE

Na prošlonedeljnim zajedničkim sednicama ŠO osnovne i srednje škole i veća opštine Koceljeva razmatrani izveštaji o radu kao i planovi i programi za tekuću školsku godinu obrazovnih ustanova.
Prilikom razmatranja Izveštaja o radu za prethodnu školsku godinu OŠ Mića Stanojlović, pomoćnik direktora Dragana Đurić istakla je da je učinjen veliki napor u sprečavanju osipanja učenika iz škole. Ona je navela da je u školskoj 2009/2010. godini bilo 27 neocenjenih đaka, dok je u protekloj neocenjen samo jedan.
- Uložen je veliki napor u radu kako bi zadržali decu u školi. To je bio kontinuirani rad i imali smo veliku pomoć od strane opštine - rekla je Đurić.
Predsednik veća Veroljub Matić podsetio je prisutne da je ova opština u proteklom periodu uložila 150 miliona dinara u investicije koje su direktno ili indirektno vezane za osnovno obrazovanje u vidu izgradnje sportske sale, grejanja objekata, asfaltiranja ulice, izgradnju trotoara, uličnu rasvetu u Dositejevoj...
- Opština Koceljeva želi da ima dobro osnovno obrazovanje. Izdvajamo pored tekućih sredstava i novac za adaptiranje školskih objekata na području opštine. Za ovu godinu iz opštinskog budžeta opredeljen je veći iznos sredstava u odnosu na prethodnu - izjavio je Matić i dodao da u centru pažnje mora da bude učenik, te da sve potrebe dece moraju biti zadovoljene.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa