1. novembar 2012.1. nov 2012.

VRELA DOMAĆA SCENA

U organizaciji Džez i bluz udruženja Šabac, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca od 26. do 27. oktobra u Šabačkom pozorištu održan 11. Internacionalni bluz i džez festival
Ovogodišnji Bluz i džez festival doneo je prevashodno tonove domaće scene tako da je prvo veče otvorio nastup Beogradskog džez tria i specijalne gošće Jelene Jovović. Posle njih nastupio je Dzez Sence Ljvintet, sastavljen od petorice vrhunskih muzičara koji već trinaest godina imaju zapažene nastupe kako u Srbiji, tako širom Evrope i sveta. Internacionalnu notu doneo je nastup holandsko-švedsko-bugarsko-srpskog Blazin Ljvarteta. Negujući moderni prizvuk sa balkanskim elementima predstavili su se jednom izuzetno zanimljivom mešavinom fjužuna, modernog džeza, pa čak i fankija. Čast da zatvore festival imao je bluz bend iz Sremske Mitrovice The Gamblersi. Šabački ljubitelji bluza pamte ih po redovnim nastupima do 2001. godine. Posle jedanaest godina odsustvovanja sa šabacke scene predstavili su se numerama sa novog CD.
Kako je istakao tehnički direktor festivala Dragan Petrović Sire poteškoće prevashodno zbog loše ekonomske situacije prevaziđene su tako da su Šapčani imali priliku da vide kvalitetne bendove.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa