1. novembar 2012.1. nov 2012.
SRBIJA U RITMU EVROPE

SA DECOM ŠAPCA DO FINALA U BEOGRADU

Naša misija muzike, pesme, igre i veselja u gradovima Srbije je krenula i u Šapcu. Naši profesori će mesecima putovati u gradove domaćine, kako bi decu Srbije spremili za nastup na svojim gradskim trgovima. Ono što nas posebno čini ponosnim je to da je u protekle tri sezone, preko 30.000 dece u Srbiji sa nama naučilo da peva i igra. Želja nam je da u ritmu Evrope zapevaju i zaplešu i deca iz susednih zemalja. Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula za koncertno - televizijski program „Srbija u ritmu Evrope“ koji direktno podržavaju svi ambasadori Evropske Unije i zemalja Evrope, kao i 40 gradonačelnika Srbije.
Na gradskim trgovima širom Srbije, počevši od Gornjeg Milanovca, Kikinde i Zaječara, deca učesnici sa ponosom su pokazivali svoja znanja, veštine, talente i umeća koja su stekla i izgradila u desetomesečnom periodu obuke koju im je omogućio tim vrhunskih stručnjaka iz oblasti hora, solo pevanja, modernog plesa i folklora. Obuka za svu decu je besplatna i uvek će biti, jer je naš cilj, da kroz zabavu edukujemo decu, razvijamo im kreativnost, da ih podstaknemo na druženje i radost, i da celom svetu pokažemo jednu poruku - da će uz osmeh, i čista srca naše dece, svi ljudi braća biti.
Identičnu poruku sa gradskih trgova poručuju i Ambasadori evopskih zemalja, koji su time dokazali da se njihova podrška Manifestaciji ne sastoji samo u formalnom potpisu, na papiru. Ambasadori koji dolaze na gradske trgove naše zemlje, rame uz rame sa gradonačelnicima prate koncert, podržavaju decu i pozivaju na bratimljenje gradova Srbije i gradove Portugalije, Kipra, Grčke, Finske, Italije, Danske, Norveške, Belgije, Austrije, Slovenije, Turske i drugih zemalja Evrope. Hteli smo da pokažemo i gledaocima i samoj deci da ona u manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“ nisu samo deo statistike, već da su istinski kreatori budućnosti u svim gradovima Srbije, i da su kao takvi deo Evrope kojim se ona ponosi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa