1. novembar 2012.1. nov 2012.

OD KLASIČNOG SLIKARSTVA DO VIDEO RADA

Dodeljene dve ravnopravne prve nagrade Tomislavu Todoroviću, vajaru iz Beograda i Aleksandru Pribićeviću, slikaru iz Zemuna i nagrada najboljem mladom umetniku „Igor Belohlavek“ Milanu Rakiću iz Šapca
U Narodnom muzeju, prošlog četvrtka, otvorena je najstarija likovna manifestacija u Srbiji, 56. Oktobarski salon. Ova salonska izložba koja je menjala svoja odredišta, krajem šezdesetih je trajno stacionirana u galeriji Narodnog muzeja, a od 1990. godine (s obzirom da je ranije menjala nazive), poznata je i prepoznatljiva kao Oktobarski salon.
Veliki broj umetnika, njih 118, donelo je 180 radova, a tročlani žiri u sastavu mr Dragan Marković, predsednik žirija i potpredsednik umetničkog saveta ULUS-a, Nataša Ivanić, član umetničkog saveta ULUS-a i Tatjana Marković, viši kustos Narodnog muzeja u Šapcu, opredelio se za 83 rada 80 stvaralaca.
Prisutne je pozdravila Tatjana Marković, a predsednik žirija je, sa direktorom muzeja Branislavom Stankovićem, obrazložio i uručio nagrade.
- Bilo je teško, bilo je mnogo dobrih radova, zatim radova nekih autora koji su navikli da budu zastupljeni na Oktobarskom salonu, a koje ovaj put nismo izložili, jer smo ustupili mesto nekim drugim autorima, opredeljujući se za kvalitet. Šabac je uvek imao dobre umetnike i stručnu i školovanu publiku ““ istakao je mr Marković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa