1. novembar 2012.1. nov 2012.
NARODNA KUHINjA

TOPLI OBROK ZA NAJUGROŽENIJE

Na teritoriji Grada Šapca u Narodnoj kuhinji, trenutno se dnevno raspodeli 880 obroka. Sa hladnim danima broj korisnika se povećava
Budžetom za 2012. godinu za korisnike Narodne kuhinje opredeljeno je 10 miliona dinara, što je za tri miliona više nego lane ““ istakla je članica Gradskog veća Jasminka Ristivojević, i napomenula da se broj korisnika Narodne kuhinje u Šapcu iz godine u godinu, na žalost, povećava.
- Nije reč o drastičnom povećanju, ali je evidentno da iz godine u godinu broj ljudi koji potraže obrok u Narodnoj kuhinji raste. Prosek za 2010. bio je 750 korisnika, za prošlu godinu 790, dok za ovu još nema zvaničnog proseka, ali imamo stanje po kojem je u mesecu oktobru deljeno 880 obroka dnevno. To, međutim, nije uporediv podatak, jer se broj korisnika u toku leta za vreme sezonskih radova smanjuje, dok u toku jeseni i zime raste ““ kaže Ristivojevićeva.
Podsećanja radi, Narodna kuhinja u Šapcu otvorena je 2001. godine i do danas nije prekidala sa radom. Pravo na topli obrok najugroženiji sugrađani ostvaruju preko Centra za socijalni rad, obroke koji se spremaju u PU “Naše dete“ distribuira Crveni krst. Sve troškove snosi šabačka Gradska uprava.
- Već jedanaest godina u budžetu ne manjkaju sredstva za rad Narodne kuhinje. Reč je o najugroženijim kategorijama stanovništva, kojima je pomoć i najpotrebnija ““ napominje Jasminka Ristivojević i navodi još neke od aktivnosti koje finansira Grad u cilju poboljšanja položaja materijalno ugroženih sugrađana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa