8. novembar 2012.8. nov 2012.

NIJE TEŠKO BITI SVOJ

Prošlog četvrtka je, predstavljena dvanaesta knjiga Živka Ivkovića “Bez filtera“. Prisutne je, u ime Kulturnog centra, koji se potpisuje kao izdavač, pozdravila Katarina Janković, glavni i odgovorni urednik programa. Govorili su dr Milan Jelenković, recenzent, Jovan Rukavina, pisac iz Šapca i autor.
- Na prostoru bivše SFRJ, Ivković je napisao prvu enciklopediju rokenrola. To ne može svako, samo posvećenik. Pokrenuo je lavinu enciklopedija, desetak gradova je, posle njega, objavilo svoje urbane rok hronike, uključujući i Beograd, a on nije dobio nikakvu nagradu ni priznanje od zvaničnika, rekao je, između ostalog, Jelenković.
- Ne pišem zbog toga, prokomentarisao je Živković. U rokenrolu nema nagrada, nema penzije. Za mene je priznanje da to što radim poštuju oni koji su merodavni, kao što su braća Rogušić iz Rok ekspres magazina, doktor Jelenković, Siniša Škarica iz Zagreba i drugi, koji su se složili da je ovaj roman nešto najbolje što sam do sada napisao. Ovo mi je dvanaesta knjiga po redu, osmi, kako su to drugi formulisali, on the road rock roman sa primesama Keruaka, Ginzberga, Ferlingetija i ostalih bitnika iz 50-ih i 60-ih godina sa kojima sam se poistovetio. Ceo život sam u rokenrolu, zapravo, ceo moj život je rokenrol. U 70-im i 80-im sam obišao celu Evropu na palac, spavao pored autoputeva, a danas ne spavamo ni u svojoj kući bezbedno, druga su vremena.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa