8. novembar 2012.8. nov 2012.
U SUSRET JUBILEJU

UČENIČKI ENTUZIJAZAM

Tokom prošle sedmice povodom 175 godina postojanja Šabačke gimnazije održano niz obrazovno-kulturno-umetničkih manifestacija. Svečanom akademijom „Putovanje kroz vreme ili pogled u spomenicu“ danas u 19 časova završava se proslava
Oni koji su nekada bili deo jedne od najstarijih srpskih gimnazija nikada ne prestanu da joj se vraćaju. Najbolji među najboljima ostaju zabeleženi na stranicama „Gimnazijskih sveski“ čiji je četvrti broj predstavljen prošlog četvrtka. Objavljene prvi put 2007. godine na inicijativu prof. Miroslava Jovanovića postale su tradicija ove obrazovne ustanove. Od ove godine našle su se i u katalogu Narodne biblioteke Srbije. Istraživački radovi iz lingvistike, poezije, biologije i informatike pokazali su da su učenici voljni i talentovani da svoja znanja praktično i primene.
-Imajući u vidu da živimo u vremenu kada je kultura nekultura, a jezik nemušti, izuzetno sam ponosna što mogu da kažem da živim u gradu koji ima jedan fenomen poput „Gimnazijskih svezaka“. U vreme kada kao što svi znamo mladi nažalost najveći deo vremena provode pred računarima ili neradeći ništa ponosno mogu da kažem da sam srećna i zadovoljna što sam bila đak ove škole koja ima opet taj fenomen poput grupe mladih ljudi koji rade na jeziku, očuvanju svega onoga što ova škola predstavlja kroz vreme i svojih 175 godina. Rad učenika članova lingvističke sekcije nešto je što je neponovljivo, jenostavno i čime mi kao Šapčani svakako treba samo da se ponosimo - rekla je Kristina Arsenović iz Biblioteke šabačke.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa