8. novembar 2012.8. nov 2012.
ODRŽAN PRVI FESTIVAL RAKIJE U ŠAPCU

MALI PARIZ ZOVE

Prošle subote 16 proizvođača rakije prezentovalo svoje proizvode u Šapcu. Želja organizatora da organizacija sledeće godine poprimi regionalni karakter
U bašti Kulturnog centra u Šapcu, prošle subote, pod pokroviteljstvom Grada, a u organizaciji umetničke radionice EN dizajn i Pl Es solšna, održan prvi Festival rakije. Tom prilikom Šapčanima je predstavljeno 16 domaćih proizvođača ovog pića. Pored degustacije, gde je svojevrstan kuriozitet bila je rakija od latica ruže, za posetioce je priređen bogat kulturno obrazovni program.
- Pored prezentacije srpskog nacionalnog pića za sve naše goste te večeri smo priredili bogat program. Imali smo izložbu slika, predstavu Scene Maska, a profesor Marko Todorović je održao predavanje na temu novih trendova u proizvodnji rakije ““ istakao je ispred organizatora Nenad Popović.
- Ovo je bio “pilot“ projekta. Hteli smo da vidimo kako će naši sugrađani prihvatiti jednu ovakvu manifestacuju. Imali smo izuzetne reakcije, što nas je ohrabrilo da pravimo ambicioznije planove za sledeću godinu. Želja nam je da iz bašte Kulturnog centra izađemo u pešačku zonu, i okupimo proizvođače iz celog regiona ““ tvrdi jedan od organizatora programa Milorad Ilić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa