8. novembar 2012.8. nov 2012.
IZMEĐU REDOVA

NOĆ VEŠTICA

Došla jesen a sa njom i novi događaji. Bila nam Klintonova žena u poseti. E da je ona neka patriotski nastrojena Amerikanka, sedela bi kući i brinula o svojoj zemlji koju je zadesio uragan baš tad dok se vrzmala po Balkanu. A i da je neka domaćica, sedela bi uz muža i gotovila mu ručak a ne da zaviruje u naš lonac. Kao što je on virio iz aviona dok su nas bombardovali.
Sa njom bila i ona isto lepuškasta Eštonova iz Evropejske unije. I kad su već došle, očekivali smo da će otići u neku od naših mnogobrojnih zabavnih televizija, pa se družiti sa našim, takođe viđenim zaludnim domaćicama Suzanom Mančić ili Isidorom Bjelicom. Mogle su i razmeniti recepte. Gošće da daju ovim našim prepis za američku pitu a naše njima recopis za gužvaru. Pa mogle su malo štrikati ili heklati po studijima, pa čavrljati o svemu i svačemu, opanjkavati komšinice, i još koješta. Jok, one ni manje, ni više, pravo u Predsedništvo i Vladu. E, tako je to kad se žene do“™vate politike.
I još se vije dim iz lule mira koju su pokupili srpski predstavnici sa pomenutim bledolikim predstavnicama razvijenog sveta, neki dan u Beogradu. Liči baš to na ona indijanska većanja kada su vračevi suprotstavljenih strana pregovarali i lulom mira ovekovečili mir koji nikada nije vladao.
Produžile ove lepe dve dame put po Balkanu, a sutradan uveče, tamo na Zapadu organizovana “Noć veštica“. To je ustvari, njihova tradicionalna manifestacija. Ajd“™ što je njihova, al“™ što li su se pojedini po Srbiji nakaradili kako bi obeležili veštičiji praznik. Pa zar za ulazak u Evropu moramo i veštice da izigravamo. Inače, ovo nema, ama baš nema veze sa one dve lepe dame. Baš lepe.
Ja. I kad se već sećamo, kako narod kaže, veselog bombardovanja, u neizmernoj srpskoj širini neki naši napravili film o pilotu onog američkog nevidljivog aviona i našem pilotu koji je tog Amera strmoglavio. I sad njih dvojica kojekako veliki prijatelji, pa se vodaju po promocijama tog filma po Srbiji. Biće da se taj Amerikanac izvinjavao što nas je malo bombardovao i malo ubijao, a opet, ovaj naš se pravdao što se malo branio. Srpska posla u svetskoj politici.
A u politici stvari stoje ovako, ovi naši se međusobno ishvališe povodom sto dana Vlade. Otkud niko ne pohvali i izdržljivi narod.
Kažu da tamo neko, nekog prisluškuje. Pa zar je to nešto novo. A kad bi ti koje neki prisluškuju, prisluškivali šta priča narod, e tad bi saznali mnogo toga što ne znaju. Transparentno.
Naš ministar finansija tvrdi da je Vlada svojim merama spasila Srbiju od ekonomskog bankrota. Jadne one zemlje koje su sada u krizi a koje nemaju ni Dinkića ni ostale stručnjake.
Tamo nekakvo udruženje, neki dan, pozvalo naše kupce da bojkotuju kupovinu robe u marketima. Kao da ovaj narod na takvu meru, silom prilika, već i nije pozvan.
Od Nove godine više neće biti JAT, odnosno Jugoslovenskog aero transporta. Pa i Jugoslavije poodavno nema. I letimo. Doduše naniže.
I kako će sad oni mnogi ljudi po Srbiji, koji su postali tehnološki višak i oslobođeni su radnih pa i drugih obaveza, kako će sad oni leteti koje gde.
Ako ovi što otkrivaju raznorazne malverzacije, ne požure, pa zađu i u medije, sve će po Srbiji, vremenom biti “Pink“. Eto, sad televiziji “Avala“ zabranjeno emitovanje programa, a tu frekvenciju, kažu upućeni, dobiće “Pink 2“. Liht roze.
Tako će vremenom, kad dođe “Trenutak istine“, svi Srbi igrati po “Kursadžijama“, koji, doduše, i sada predstavljaju najznamenitiji kulturni doživljaj u zemlji. Liht plavo.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa