8. novembar 2012.8. nov 2012.
POŽARI U KARAĐORĐEVOJ ULICI U BADOVINCIMA

GORELE BALE KAO LILE

Neverica i strah u porodici Dejana Jevtića, kojima je izgoreo senjak pun slame. Dva dana kasnije, nedaleko od njihove kuće u po bela dana, gorela poljoprivredna mehanizacija
Meštani Badovinaca, kraj Drine, već su počeli da sumnjaju i s nevericom vrte glavom. Mnogima su nejasni motivi požara koji su se dogodili u roku od samo dva dana u ulici Karađorđevoj. Prvo domaćinstvo Dejana Jevtića, kojima je izgoreo senjak udaljeno je od drugog gde je u požaru “stradala“ sva poljoprivredna mehanizacija, samo oko 200 metara.
Šteta je velika i u jednom i drugom slučaju, a na sreću povređenih i žrtava nije bilo.
- Moj sin nije ni mrava zgazio. Ako ljudima nije pomagao odmagao sigurno nije. Nama je izgorelo oko 1.500 bala sena, kukuruzovine, sojine slame, pšenične. Pomogli su ljudi oko gašenja, velikog požara. Pao je čitav krov, lesonit ploča. Ne znam kako ćemo ono malo stoke, par junedi othraniti zimus. Čitav naš trud otišao je u plamenu za par minuta, kaže Milanka Jevtić, Dejanova majka. Sin i snaha su otišli da poseju pšenicu. Na zgarištu od bivšeg senjaka, dimenzija 17 metara dužine sa osam širine, više nema ništa. Samo tragovi paljevine. Malo dalje složili su opaljene grede i rogove. Praktično, ono što je posle požara ostalo.
Baka Milanka suznih očiju kaže da ima troje unučadi i oni su joj najveće blago. Tomislav i Teodora su učenici seoske osnovne škole, a Teodor je najmlađi i još ne ide u školu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa