8. novembar 2012.8. nov 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI: OPŠTINSKA UPRAVA

PROGRAM TROŠENjA SREDSTAVA

Opštinska uprava opštine Vladimirci, u proteklom periodu, bila je nosilac niza aktivnosti usmerenih na poboljšanje rada i efikasnosti opštinskih organa opštine Vladimirci
U okviru svojih zakonskih ovlašćenja, Opštinskom veću opštine Vladimirci, predloženo je niz Odluka kojima se direktno poboljšava efikasnost lokalne samouprave.
Na sednici Skupštine opštine Vladimirci, usvojena je Odluka o komunalnim delatnostima, koja uređuje obavljanje i poveravanje obavljanja komunalnih delatnosti, opšta prava i obaveze javnog preduzeća i drugih vršioca komunalnih delatnosti kao i čitav niz novih zakonskih rešenja kojima je regulisana predmetna oblast.
Opštinskoj upravi Opštine Vladimirci, data su široka ovlašćenja u kontroli i praćenju rada JKP „Izvor“ Vladimirci, kao i mogućnost predlaganja niza konkretnih mera na poboljšavanju rada u pružanju komunalnih usluga, koje se moraju podići na znatno viši nivo od postojećih.
Opštinska uprava učestvovala je u izradi Pravilnika o utvrđivanju kriterijuma za dodelu subvencija na besplatan prevoz učenika osnovnih škola na teritoriji Opštine Vladimirci u javnom lokalnom prevozu putnika, Pravilnika o korišćenju službenih vozila opštine Vladimirci, Pravilnika o korišćenju službenih telefona kao i Pravilnika o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete nastale ujedom pasa lutalica.
Izrađen je i Program trošenja sredstava namenjenih unapređenju bezbednosti saobraćaja, a na predlog saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Vladimirci.
Do kraja kalendarske godine, Opštinska uprava opštine Vladimirci, priprema nacrte Odluke o imovini opštine, Odluke o auto taksi prevozu i Odluku o građevinskom zemljištu na teritoriji opštine Vladimirci.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa