8. novembar 2012.8. nov 2012.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA

PO NALOGU SOPSTVENE SAVESTI

Dorotea Čarnić i Aleksandra Petrović, novinarke „Politike“, prošle srede 31. oktobra, predstavile trilogiju „Proces KP 5/03“. O knjizi nastaloj na osnovu izveštaja sa suđenja za atentat na premijera Zorana Đinđića govorio advokat Ilija Radulović
Sudski izveštači Dorotea Čarnić i Aleksandra Petrović posle tri i po godine provedene u sudnici na 1.300 strana donose činjenice o najvećem procesu u istoriji srpskog pravosuđa. Pisane jezikom neopterećenim pravnim i procesnim terminima u formi izveštaja, reportaže sa suđenja, preciznošću činjenica donose istinu o onome što se dešavalo iza zatvorenih vrata sudnice Specijalnog suda.
-Ovde je istina. Smatram da su ove dve autorke zaista lepotom, preciznošću, rokfelerskim bogatstvom u ove tri knjige prikazale dubinu političke stvarnosti Srbije pokazavši svima nama kakva je zapravo istina u kojoj mi živimo ““ rekao je Ilija Radulović, advokat.
-Odlučile smo da sve što je rečeno na suđenju stavimo na jedno mesto i počele smo da pišemo knjigu. Onda smo razmišljale da li na to imamo pravo. Shvatile smo da to zapravo niko drugi to neće uraditi. Smatramo da je ovo veći deo naše istorije. Mi imamo, naravno, jedan svoj lični odnos i prema premijeru i prema tom zločinu, optuženima. Ali, kao što je rekao gospodin Radulović, mi smo to tako servirale ovde hladno, samo na osnovu činjenica, da svako može da zaključi na osnovu tih činjenica šta se nama kao Srbiji, kao narodu zapravo desilo tog dana kada je ubijen Zoran Đinđić ““ istakla je Aleksandra Petrović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa