8. novembar 2012.8. nov 2012.
NASTAVAK SAGE O “PREKOMPONOVANjU“

NIŠTA MI NE ZNAMO

Šabački odbornici Ujedinjenih regiona Srbije u ponedeljak popodne obavili su razgovore sa predsednikom stranke Mlađanom Dinkićem. Sastanku su prisustvovali i stranački visoki funkcioneri Verica Kalanović i Vidoje Petrović. Dogovereno je da dođe do prekomponovanja vlasti i u Šapcu, a URS bi ušao u koaliciju sa SNS, SPS i DSS. Prema našim saznanjima, kandidat za gradonačelnika biće predsednik GO URS, Nemanja Pajić.
Do zaključenja ovog broja “Glasa Podrinja“ Pajić se nije javljao na telefon da potvrdi, ali ni da demantuje tu informaciju. Lideri lokalnih parlamentarnih stranaka uglavnom tvrde da su ovu vest saznali posredstvom sredstava javnog informisanja. Informaciju da će lokalni lider URS biti kandidat za gradonačelnika, navodno su svi dobili od nas, ali nisu želeli da se izjasne da li će mu dati podršku.
-Saznali smo iz medija da URS želi da u Šapcu formira vlast sa SNS, SPS i DSS. Smatramo da je to odgovoran potez i da su prepoznali potrebe građana Šapca, rekao je predsednik Gradskog odbora SNS, dr Aleksandar Peranović, i dodao da mu nije poznato da će Nemanja Pajić biti novi kandidat za gradonačelnika.
Doktor Aleksandar Pavlović iz Demokratske stranke Srbije bio je najraspoloženiji za priču. Navodi da nema saznanja da će Nemanja Pajić biti kandidat za gradonačelnika, ali smatra da o tome treba da donese odluku nova skupštinska većina. Ističe da je promena vlasti realna, očekivana i preko potrebna gradu za normalno funkcionisanje i napredak.
-Prethodna vlast se pozivala na građane a radila je za sopstvene interese. Povećanje broja korisnika Narodne kuhinje je nazadovanje, a oni se hvale tom činjenicom. DSS je bila najveći argumentovani i realni kritičar prethodne vlasti. Zajedno sa SPS i SNS nosioci smo promena u prethodne četiri godine, tako da je normalno naše učešće u budućoj vlasti. Mi sa ove dve stranke imamo i potpisan koalicioni sporazum koji to potvrđuje.
Zoran Bortić, predsednik Gradskog odbora SPS navodi da je informacije o prekomponovanju vlasti u Šapcu čuo iz medija. Nije želeo da se izjašnjava o stavu SPS dok ne dođe do direktnih razgovora između stranaka.
-Ukoliko URS pređe na stranu koalicije koju predvodi SNS, oni će napraviti većinu i bez nas, ali mi ćemo prići toj većini. Imamo i poziv od naprednjaka. Mi ne odlučujemo o gradonačelniku, s obzirom na broj odbornika, a podržaćemo sva kadrovska rešenja koja predloži SNS kao najveća stranka i ukoliko oni budu okosnica nove vlasti. Tražimo samo da budu kandidovani kompetentni ljudi, objasnio je predsednik GO SPO Živojin Vuletić.
Gradski lider LDP Milan Čičulić takođe tvrdi da su sve informacije koje ova stranka ima dobili iz medija, ali da sa njima niko nije kontaktirao.
-Ništa nije nemoguće, ali o tome se priča već mesecima, rekao je predsednik GO DS Miodrag Filipović. Trenutno vladajuća stranka jedina je koja se ne pominje u mogućim kombinacijama sastava buduće većine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa