19. novembar 2009.19. nov 2009.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST G.O. SPO-A ŠABAC: POVODOM UPOKOJENjA NjEGOVE SVETOSTI PATRIJARHA SRPSKOG PAVLA

SVETITELj BOŽJE LjUBAV

Povodom upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, Gradski odbor SPO-a izražava duboko žaljenje zbog gubitka duhovnog roditelja i najznačajnijeg čoveka za srpski narod.
Sveto hristoljubivo srce patrijarha Pavla posle svete tajne pričešća prestalo je da kuca gde se od nas samo privremeno rastaje. Ugradio je sebe u život Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda. Bog poznaje svete ljude a najsvetliji među nama bio je baš naš patrijarh „Sveti Čovek“.
Po rečima predsednika SPO-a Vuka Draškovića, smrću patrijarha Pavla, Srpska crkva i ceo pravoslavni svet izgubili su jednog od svojih najvećih duhonika.
Davne 1990. pojavio se prvi put na mitingu srpske opozicije na poziv lidera SPO-a Vuka Draškovića da bi stao u zaštitu svog naroda protiv Miloševićevog režima.
3. februara 1997. godine ostaće u sećanju njegove reči upućene tadašnjoj vlasti, citiramo „Uzdam se u Boga da će ovim na vlasti otvoriti oči da ovaj namučeni narod prestanu zlostavljati“.
Jevanđelske poruke patrijarha Pavla - istina, pravda i ljubav, moćniji su od neistine, nepravde i mržnje. Bio je svetitelj ljubavi Božje, oličavao je jedinstvo naroda koje nam je sada potrebnije nego ikad.
- Živi gromobran koji je štitio naš narod od gneva Božjeg, vekovima ga nećemo imati, budimo ponosni što će nas on odozgo zastupati, da nas ne zaboravi u molitvama svojim.Svetac koji hoda, više je živeo na nebu nego na hlebu, sve su to reči šabačkog episkopa gospodina Lavrentija na pomenu održanom u nedelju 15. novembra u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Šapcu.
Zato, molimo se za pokoj duše naše Svetosti i pozivamo sav verujući srpski narod da ga u četvrtak dostojno isprati i poželi da mu Gospod podari rajsko naselje...

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa