15. novembar 2012.15. nov 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI: KOMESARIJAT ZA IZBEGLICE

DESET KUĆA I OSAM U MATERIJALU

Nedavno u Komesarijatu za izbeglice potpisana su dva ugovora o kupovini 10 kuća i pomoći osam porodica izbeglih i raseljenih u građevinskom materijalu. Opština Vladimirci je u samom vruhu onih kojima se kod ovakvih projekata uslovno daje prednost pošto su rezultati uzuzetni od edukacije do same realizacije:
- Mi smo zadovoljni što smanjujemo broj onih koji dobijaju krov nad glavom i sve neophodno za pristojan život. Komesarijat radi odlično, a mi ćemo i nadalje činiti sve da kao lokalna samouprava ispratimo ove aktivnosti jer broj onih koji su u nevolji moramo smanjiti naravno uz pomoć Komesarijata što raduje nas i izbegla i raseljena lica, kaže jedan od potpisnika predsednik opštine Vladimirci Vladica Marković.
Agilni poverenik Komesarijata Bogdan Popović govori o godinama saradnje i rezultatima koji su za hvalu.
- Mi ćemo za deset porodica kupiti domaćinstva i to za one najugroženije do sume 810.000 dinara po domaćinstvu a u građevinskom materijalu to će biti pojedinačna suma od 400.000 dinara. Moram istaći da ima oko 200 porodica na našem terenu i to ćemo u okviru mogućnosti rešavati jer to i jeste naš osnovni cilj, kaže Popović.
Inače uskoro će na potpis dva nova projekta. Reč je o montažnim kućama i dohodovnim projektima čime se rad itekako dinamizira u korist nevoljnika,

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa