15. novembar 2012.15. nov 2012.

NAGRAĐENA „SIGURNA KOALICIJA NA NjIVI“

U Klubu poslanika Skupštine Vojvodine prošlog petka, 9. novembra, Tanji Dimitrić Mijailović, novinarki RTS Šabac, po četvrti put dodeljena zlatna medalja TV festivala „Pres vitez 2012“u kategoriji informativnih programa
Osamnaestočlani žiri prestižnog TV festivala „Pres vitez 2012“ godine po sedmi put dodelio je nagrade novinarima, snimateljima i montažerima informativnog i dokumentarnog programa. Od 150 radova u najuži izbor ušao je 41. Kako stoji u obrazloženju žirija novinarka RTS Šabac, Tanja Dimitrić Mijailović, „kao zreli kozerista uspelo prikazuje naravi naših prostora, tj. na vedar način vrlo ozbiljno kritikuje društvene probleme. Priča o selu Očage sa sto kuća, u kojem glasačku kutiju čuva pedeset ljudi, ostaće univerzalno svedočanstvo o trenutku u kojem živimo“.
-Četiri zlatne medalje su i čast u novinarskoj profesji ali i obaveza jer se onda u svakom narednom periodu, naravno, očekuju jako dobre priče. Ova mi je posebno draga zato što je nastala u trenutku. Nastala je na dan izbora i morala je biti urađena jako brzo. A šta je suština? Suština je da smo uspeli da prenesemo kako se generalno planovi skrojeni u Beogradu i na centrali u stvari oslikavaju na život jedne lokalne sredine i jedne male zajednice. Stanovnici Očaga i samo to selo za mene su prava inspiracija jer su i puni duha. Rubrika je rekli bismo onako u duhu sa čivijaškom tradicijom i šabačkim miljeom. Kad rastete u ovom gradu onda morate sve gledati i sa neke druge strane, sa ne humora nego, čini mi se, te neke pozitivne ironije koja postoji u celoj ovoj priči. Moram da kažem da nismo očekivali ove godine. Stvarno nismo očekivali. Utoliko je draže što je taj osamnaestočlani žiri od vrsnih kolega prepoznao nešto što je bilo trud, ali u kratkom vremenu, gde se mora brzo razmišljati, brzo odreagovati, brzo imati ideju. Mi smo eto imali upravo na taj dan izbora kada čini mi se niko nema ideju osim samo da čeka da odradi svoj posao - rekla je Tanja Dimitrić Mijailović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa