Info

15. novembar 2012.15. nov 2012.
IZMEĐU REDOVA

E DUR

Namerili šabački kompozitori da prekomponuju postojeću gradsku kantatu koja je sada u E- duru. Namerili i krenuli. Pa redom, do, re, mi , fa... jok, ne ide. Ne zvuči. Okrenu i na dursku i na molsku lestvicu, a jok, ne može. Opet nešto ne štima. Iskočile neke note i teraju svoju melodiju. Opet ovi prekomponovavali pa kad su došli do E, rekli e do ... I tako, koncert još traje. Narod pleše.
Naš premijer bio na nekakvoj radnoj večeri kod one princeze od Evropske unije, i to sa ozloglašenim premijerom Kosova. A sećamo se, tako su počinjala i ona ranija bratimljenja. Prvo se malo priča, pa se malo jede, pa se malo i popije, onda se malo zapeva... i onda počinje da se grli, ali ne malo. Tako se u prošlosti dolazilo do bratstva nejedinstvenih naroda. Nećemo valjda opet.
Čudne su te radne večere. Znaju razgovori i da potraju pa se iz večeri nastave u noć. A to nije dobro. Zna se za šta je noć. A nije to uputno ni u ovom slučaju, ona predstavnica Evrope deluje neodoljivo, može kome od sabesednika svašta pasti na pamet.
Kad je u pitanju afera o prisluškivanju, o kojoj priča posustaje, nije na odmet dodati još neku.reč. Da je onaj nekadašnji ministar odbrane, što je kasnije hapšen ali još uvek ne osuđen, e da je on kupio onaj špijunski satelit što je i namerio, sad bi mi znali sve a ne samo šta i sa kime pričaju vodeće ličnosti. Znali bi i šta priča naš narod, i šta nam misle narodi u okruženju, jer evropske tendencije su da narod treba da bude edukovan i to transparentno.
Kako su ovi naši počeli da hapse one velike zverke, za one sitne jajare po zatvorima nema mesta. Eto malera. Dok nekome ne omrkne drugome ne osvane.
A razlika između tih velikih i onih malih je povelika. Mali kradu jaja a oni veliki, oni kradu i jaja i kokoške i kokošinjce i dvorišta i njive i imanja.. sve dokle im pogled seže i um opseže.
Nismo mi Srbi baš tako sebični i samoljubivi kako nas neki nabeđuju. Eto, skorašnja hapšenja, što bankara, što vlasnika privatnih firmi, što kojekakvih direktora, ukazuju da ni jedan od tih okrivljenih nije skidao kajmak samo za sebe, delili su i sa onim nižim u hijerarhiji, ali bome i sa nekim višim ličnostima. Pa i to je solidarnost, kakva, takva.
U onom državnom organu za borbu protiv korupcije, bilo nekih korupcionaških afera. Znači da su ti stručnjaci dobro ovladali materijom.
I direktori engleskog Bi Bi Sija i američke CIJ-e, zglajznuli neki dan pošto su otkriveni u nekakvim seksualnim vragolijama. Eto, a mi sve mislimo da je taj savremeni svet mnogo fini kad nama drži pridike o etici i moralu.
Šapčani se raduju. Izgleda da će zahvaljujući nekom kreditu od Kineza i onaj dugo sanjani auto put konačno stići i do naše varoši. Lepo od braće Kineza, ali ne može se reći da i mi nismo bili pažljivi prema njima, izdali smo im u Šapcu najbolje lokale u kojima su nekada poslovali nadaleko čuveni šabački trgovci.
I kad smo kod puteva, trebalo bi neko od nadležnih da već sada uputi poruku putarima da stiže zima. Da se opet ne dese iznenađeni.
Kažu da u Srbiji ima više mobilnih telefona nego što ima stanovnika. Pa kad ne mogu sami da budu mobilni po evropskim i svetskim putevima , onda bar da telefoniraju putem mobilnog. Stabilni Srbi eto tako koriste mobilni.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa