15. novembar 2012.15. nov 2012.

125 GODINA OBRAZOVANjA, VASPITANjA I ŠIRENjA KULTURE

Koncertom hora i orkestra i gostiju Tamburaškog orkestra „Bisernica“ KUD „Abrašević“ u OŠ „Vuk Karadžić“ prošle srede, 7. novembra, tradicionalno otvoreno obeležavanje jubileja. Dva dana kasnije, u petak, na svečanoj akademiji odigrana predstava „Turnir na Kosovu“
Osnovana daleke 1887. godine OŠ „Vuk Karadžić“ danas sa četiri izdvojena odeljenja u Tabanoviću, Mačvanskom Pričinoviću, Ševaricama i Kasarskim livadama ima oko 950 učenika. Rekonstruisana 2006. godine matična škola, koja je pod zaštitom države, raspolaže sa 1.600 kvadratnih metara. Obrazovanje mladih, stručno usavršavanje nastavnog kadra, osavremenjavanje tehničkih sredstava, realizacija projekata na prvom mestu su najstarije šabačke škole.
-Prošle godine učestvovali smo u projektima iz oblasti kulture. Prvi projekat bila je pozorišna predstava „Raskrsnica talentovanih mačaka“ koju je videlo oko tri hiljade gledalaca. Prikupili smo preko 400.000 dinara koje su upućene u humanitarne svrhe za javne kuhinje na Kosovu. To smo radili pod pokroviteljstvom naše crkve. Drugi projekat, smotra narodnog stvaralaštva pod nazivom „Krčag“ realizovana je na nacionalnom nivou. Ugostili smo oko 450 učenika, nastavnika i roditelja iz cele Srbije. Imali smo i goste iz inostranstva. Već drugu godinu radimo i pilot projekat „Obrazovanje odraslih“ koji finansira međunarodna zajednica. Istorija se u neku ruku ponavlja jer su u ovoj školi bile realizovane i prve večernje škole - rekao je direktor Veroljub Marković obraćajući se prošlog petka prisutnima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa