15. novembar 2012.15. nov 2012.
MUZIČKA ŠKOLA „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“

MLADI, A BOGATI ISKUSTVOM

Pod pokroviteljstvom Grada Šapca prošlog petka, 9. novembra, održan koncert Škole za muzičke talente iz Ćuprije. Gost večeri Šapčanin Salko Lekić, violina. Prisustvovali i njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije, gradonačelnik Miloš Milošević, Ana Marinković, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i prof. Miloš Petrović, predsednik Upravnog odbora fondacije „Dobar glas“. Vladimir Radosavljević, vlasnik firme „Rado violins“, učesnicima poklonio šesnaest kompleta žica za gudačke instl
Grad Šabac ponovo je obradovao svoje sugrađane koncertom klasične muzike. Ovoga puta nastupili su mali orkestar i solisti Škole za muzičke talente iz Ćuprije. Osnovana 1973. godine iznedrila je veliki broj mladih talentovanih muzičara koji su svoje mesto našli širom Evrope i sveta kao koncert majstori velikih filharmonija i kamernih orkestara, ali i solisti.
Drugi koncert u seriji „Najkvalitetniji muzičari u našem gradu“ doneo je dela Šarpentijea, Dankla, Mocarta, Sen-Sansa, Krajslera, Šumana, Baha, Van Goensa, Rahmanjinova, Vijenjavskog, Paganinija, Šuberta i Lista. Salko Lekić, učenik Muzičke škole „Mihailo Vukdragović, sa odseka violine, a u klasi Nebojše Vlaisavljevića, odsvirao je za kraj Sarasatove „Ciganske melodije“.
-Moji kriterijumi su veoma visoki ali ovo što smo večeras čuli je sjajno. Ovo je najbolje znanje Škole za muzičke talente i mladog umetnika Salka Lekića. Šabac zaslužuje ovo jer je grad umetnosti, kulture i klasične muzike. Ovo je za mene ohrabrenje da nastavimo dalje. Obećavam puno dobrih koncerata kvalitetnih, vrhunskih, svetski priznatih instrumentalista koji su retki gosti Sava centra i Kolarčeve zadužbine. Naši sugrađani su zaslužili ovo pa hajde da probudimo nešto lepo i dobro u ovim ljudima i u ovom gradu, da razmišljamo o nekim plemenitim, dobrim stvarima. Sigurno će nam klasična muzika pomoći da budemo bolji ““ rekao je prof. Nebojša Vlaisavljević, idejni tvorac celog projekta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa