22. novembar 2012.22. nov 2012.
RUKOMET: „MERKUR OSIGURANjE“ SUPER LIGA SRBIJE, 9. KOLO

DRAGAŠEVA „SEDMICA“ ZA OPROŠTAJ

RK „Metaloplastika“ - RK „Železničar 1949“ 34:24 (15:12)
Pred skoro punom dvoranom Šabačke gimnazije, rukometaši „Metaloplastike“ ostvarili su prošle subote još jednu superligašku pobedu. Ovoga puta bili su bolji od poslednjeplasiranog tima na tabeli, nekadašnjeg velikog rivala, niškog „Železničara 1949“. Prvi minuti delovali su kao da se domaći igrači tek zagrevaju pred utakmicu. Gosti su već imali na svom kontu dva gola, a Šapčani su „sezonu golova“ otvorili tek u petom minutu pogotkom Markovića. Vrlo brzo sve je leglo na svoje, pa je u desetom minutu igre, golom Dragaša, „plavo - beli“ tim već imao dva gola prednosti, a na odmor se otišlo sa tri pogotka u plusu.
U nastavku utakmice „Metaloplastika“ pokazuje još žešći rukomet, u 42. minutu već je sedam razlike (23:16), a deset minuta pre kraja na osam pogodaka prednosti povećava Marković svojim šestim golom na utakmici. Pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka Šapčani su zaokružili na deset golova prednosti (31:21) odličnim šutem Filipa Marjanovića iz precizno izvedenog kontranapada. Isti igrač je na minut pre kraja povisio na jedanaest razlike (34:23), a poslednji gol na utakmici postigli su gosti, i tako svoj manjak sveli na deset pogodaka.
U ekipi iz Šapca najefikasniji bili su Marković i Dragaš sa po sedam, Marjanović sa šest i Prodanović sa pet postignutih golova. Fantastični Miloš Dragaš, koji je svoje rukometne korake započeo u rodnom Priboju, a dosadašnji vrhunac karijere doživeo u „Rukometnoj akademiji“ iz Šapca, jer je iz „plavo - belog“ dresa dobio poziv za igranje u nacionalnom timu, ovom utakmicom oprostio se od nastupa za „Metaloplastiku“. Izuzetni igre za šabačkog superligaša, kao i potpuno opravdanje selektorovih očekivanja dobrim igrama u reprezentaciji Srbije, naveli su jedan od trenutno najjačih klubova ovoga dela Evrope, „Vardar“ iz Skoplja, da svoje redove pojačaju „bombarderom“ iz Šapca. Odmah po završetku utakmice Dragašu je sportski direktor Mile Isaković uručio prvi „plavo - beli“dres koji je Miloš dobio kada je došao u Šabac. Tada je tek trebao da se dokaže u rukometnom svetu, a sada je postao rukometni internacionalac i rukometaš od koga selektor Srbije Veselin Vuković tek očekuje dobre igre.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa